Érdemes csak tudásvágyból egyetemre menni?
Hogy ha vannak szulok, akik a popid ala tesznek egy lakast, es tomkodnek penzzel, akkor oke. Ha neked kell eloteremtened mindent a megelhetesedre, akkor nem jo dontes.
Ha van parod, aki eltart, oke..
Itt az a kerdes, hogy mas forrasbol mint a jovobeli munkavered tudod-e biztositani magadnak az alapszuksegleteidet.
Illetve azt meg hozza tennem, hogy akkor is tudsz atlag feletti fizetesu munkat talalni SOS ha idegennyelveket folyekonyan beszelsz. Akkor tok mindegy milyen diplomad van, az SSC/BSC szektor tart karokkal var.
Nagyjabol ezek a kilatasok..
Én fontosnak tartom hogy amit elvégzek annak legyen konkrét haszna is. Jó dolog a tanulás de cél nélkül csak az idődet vesztegeted.
Kikerülsz az egyetemről mondjuk 22 évesen, szakma és tapasztalat nélkül nem lesz egyszerű elhelyezkedned.
Én személy szerint nem csinálnám, inkább ha van idő később, akkor magamtól tanulnék azokról a dolgokról amik érdekelnek.
Beiratkoznék arra a szakra amire nagyon szeretnék, és a következő évtől mellévennék egy gazdasági szakot szombati levelezőn. Ennek ugyan van némi tandíja (amelyet akár diákhitelből is megéri finanszírozni, ha minden kötél szakad, hiszen visszafizeti az árát), de azt tanulhatod amit akarsz, és a munkaerőpiacon sem kerülsz hátrányba.
Én így csináltam, mások is így csinálják, neked is sikerülni fog!
Persze. Nekem sem lett volna szükségem 3 diplomára, elég lett volna egy is ahhoz, hogy megéljek. Számomra ez egy hobbi, olyan, mint elolvasni egy hosszú könyvet vagy új kihívást találni.
Még nem végeztem a jelenlegi szakomon, de már kiszemeltem magamnak egy újabb képzést: vegyészmérnöki.
A lényeges az lenne, hogy a saját pénzedből finanszírozd, miközben eltartod magad. Ilyen céllal szülőkön élősködni szerintem gusztustalan dolog, ez a te hobbid, nem az ő felelősségük (az első végzettséged megszerzése után). Ha ez nem áll fenn, szerintem nincs vele probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!