Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes csak tudásvágyból...

Érdemes csak tudásvágyból egyetemre menni?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel egy adott ágazat, de normális pénzkeresésre, megélhetésre nem hinném, hogy lesz vele lehetőségem (hacsak nem nagy szerencsével), viszont nem tudok lemondani róla, hogy erre az egyetemi szakra jelentkezzek. Nagyon szeretnék minél többet tudni erről a témáról és tényleg magas szinten, szakemberként foglalkozni vele, kutatni, írni stb. Érdemes lenne csupán a lelkesség és a tudásvágy miatt elmenni ilyen szakra, vagy hagyjam inkább és keressek egy normálisan fizető diplomát? Ti mit tennétek?

2022. szept. 6. 16:10
 1/8 anonim ***** válasza:
15%

Hogy ha vannak szulok, akik a popid ala tesznek egy lakast, es tomkodnek penzzel, akkor oke. Ha neked kell eloteremtened mindent a megelhetesedre, akkor nem jo dontes.

Ha van parod, aki eltart, oke..

Itt az a kerdes, hogy mas forrasbol mint a jovobeli munkavered tudod-e biztositani magadnak az alapszuksegleteidet.

Illetve azt meg hozza tennem, hogy akkor is tudsz atlag feletti fizetesu munkat talalni SOS ha idegennyelveket folyekonyan beszelsz. Akkor tok mindegy milyen diplomad van, az SSC/BSC szektor tart karokkal var.

Nagyjabol ezek a kilatasok..

2022. szept. 6. 16:16
 2/8 anonim ***** válasza:
20%
Munkaver, na tessek. Szoval munkaBER xD
2022. szept. 6. 16:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Olyan típusú szakra, amivel köztudottan nem kapkodnak a frissdiplomások után, csak így érdemes menni. Ne hagyd magad lebeszélni, vágj bele és sok sikert!
2022. szept. 6. 16:20
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak ezért érdemes egyetemre menni.
2022. szept. 6. 17:13
 5/8 anonim ***** válasza:
69%

Én fontosnak tartom hogy amit elvégzek annak legyen konkrét haszna is. Jó dolog a tanulás de cél nélkül csak az idődet vesztegeted.

Kikerülsz az egyetemről mondjuk 22 évesen, szakma és tapasztalat nélkül nem lesz egyszerű elhelyezkedned.

Én személy szerint nem csinálnám, inkább ha van idő később, akkor magamtól tanulnék azokról a dolgokról amik érdekelnek.

2022. szept. 6. 17:20
 6/8 anonim ***** válasza:
88%

Beiratkoznék arra a szakra amire nagyon szeretnék, és a következő évtől mellévennék egy gazdasági szakot szombati levelezőn. Ennek ugyan van némi tandíja (amelyet akár diákhitelből is megéri finanszírozni, ha minden kötél szakad, hiszen visszafizeti az árát), de azt tanulhatod amit akarsz, és a munkaerőpiacon sem kerülsz hátrányba.

Én így csináltam, mások is így csinálják, neked is sikerülni fog!

2022. szept. 6. 18:07
 7/8 anonim ***** válasza:
90%

Persze. Nekem sem lett volna szükségem 3 diplomára, elég lett volna egy is ahhoz, hogy megéljek. Számomra ez egy hobbi, olyan, mint elolvasni egy hosszú könyvet vagy új kihívást találni.

Még nem végeztem a jelenlegi szakomon, de már kiszemeltem magamnak egy újabb képzést: vegyészmérnöki.

A lényeges az lenne, hogy a saját pénzedből finanszírozd, miközben eltartod magad. Ilyen céllal szülőkön élősködni szerintem gusztustalan dolog, ez a te hobbid, nem az ő felelősségük (az első végzettséged megszerzése után). Ha ez nem áll fenn, szerintem nincs vele probléma.

2022. szept. 6. 18:31
 8/8 anonim ***** válasza:
94%
Én is ezt tervezem később 🙂. Már dolgozom, úgy csináltam, ahogy a #7-es válaszoló írta, de engem is van, ami még nagyon érdekel.
2022. szept. 6. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!