Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyit tanulsz egyetemen és...

Mennyit tanulsz egyetemen és milyen átlagot érsz el vele? (Szakot is írhattok)

Figyelt kérdés

2022. szept. 2. 19:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Már végeztem ugyan, de általában vizsgák előtt tanultam. Év közben nem igazán. Közepes képességű diák voltam. Egy vizsgához általában 4-16 órát tanultam és úgy ment 2-5 között. Volt amikor 4 óra tanulás elég volt az 5-öshöz és volt amikor 16 óra (vagy gyakorlatiasabb tárgyak esetén ettől jóval több, mint pl matek, meg mikro-makroökonómia) is csak egy ketteshez volt elég, az sem elsőre. Szóval tárgya válogatta.

A végére 4-es átlaggal zártam, de nem volt egy egetrengetően nehéz szak, azért hozzá kell tenni.

Kereskedelem és marketing alapszak volt ez amúgy.

2022. szept. 2. 19:30
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Corvinus pénzügy számvitel

2.evemet kezdem idén, tavaly 4,50lett az atlagom evvegen, felevkor pedig 4,45 talán.

Átlagos napokon semmit nem tanulok, viszont igyekszem atnezni az anyagokat mikor hazaertem vagy ha van egy kis időm, ha valamit nem értek akkor pedig próbálom megerteni, ezzel rengeteg időt sporolok meg és nem a vizsgaidoszakban jövök rá mit rontottam el.

Vizsgaidoszakok alatt se tanulom szarrá magam, általában reggel 9kor kelek, reggelizek, kavezok, megcsinalom a szokásos reggeli ritualemat majd utána nekiallok tanulni, és kb késő délutánig. Szoktam szüneteket tartani, ebéd meg kávé szünetek, utána meg általában elmegyek edzeni egyet.

De elég könnyen megertem az anyagot, bár ez lehet csak tavaly volt így. Emelt matekkal jöttem és így egyszerűbb volt mint akik kozeppel, mert rengeteg olyan dolog van a penzugyben amiben előny volt az emelt matekom.

2022. szept. 2. 19:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Vizsgákra igazából annyit amíg a füzetből átírom külön lapra a tételek anyagát. Zhkra meg nem igazán szoktam. Ezzel a BSc alatt lett egy 3asom, es ket 4esem, a többi tárgy 5ös. És ezek közül csak egy 4es volt megérdemelt.

Fizika BScre jártam, és most kezdem a mestert.

2022. szept. 2. 19:55
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
Se-gytk, általában 4-4,5 között, nagyon nehéz szak
2022. szept. 2. 20:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

ELTE nemzetközi gazdákodás.

Bejárok órákra, pontosan jegyzetelek. ZH előtt átolvasom a jegyzeteket. Ez tantárgytól függően 3-4 óra tanulást jelent. Mivel nálunk olyan rendszer van, hogy ZH-val lehet megajánlottat szerezni, nekem nincs vizsgaidőszakom. Az átlagom 4 és 4,5 körül van. Egyetem mellett dolgozom. Nem vagyok kiemelkedő képességű gyerek, egyszerűen tudok bánni az időmmel.

Ez a szak szerintem nem különösebben nehéz, ha valaki jár órákra és azért foglalkozik valamennyit a tananyaggal.

2022. szept. 2. 22:25
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

PTE osztatlan tanári.

Majdnem minden órára bejárok (egy átlagos félévben ez heti 15-öt jelentett), és minden beadandót, referátumot megírok. Emellett pedig szóbeli vizsgákra magamnak szoktam kidolgozni a tételeket. A konkrét tanulást maximum két nappal vizsga előtt szoktam elkezdeni. Egyedül a szigorlatokra tanultam kb 1-1 hetet (nem túl megfeszített tempóban). Az összesített átlagom 4,8.

2022. szept. 3. 08:14
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Vizsgákra sokat (3-4 napon keresztül 8-16 óra), zh-kre keveset (a zh hetén 1-5 óra), ezen kívül semmit.

De dolgozom a szakommal kapcsolatban meg kutatok is és sokat demontrátorkodtam.

Ezek mind rengeteget adnak a tudásomhoz és heti 20+ óra befektetett energia az egyetem mellett.

Így viszont tényleg nem tanulok szorgalmi időszakban, csak ha nagyon húzós zh lesz. Mert emellett nem vagyok hajlandó lemondani a szociális életről (család, barátok, párom, rendezvények, kikapcsolódás), mozgásról, szakkollégiumi tevékenységről és az alvásról sem.

Volt már hármasom, de általában 4-es vagy 5-ös minden tárgyam. Legutóbb 5-ös KKI-m volt.

TTK (BSc)

2022. szept. 3. 10:44
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
4es vagyok, mindennap egésznap tanultam, kb hajnali 2ig miután hazaértem, vizsgaidőszakban is, csak akkor ugye reggel 7,8tól
2022. szept. 3. 11:15
 9/11 anonim ***** válasza:
55%
Semmilyen szabadidő nem jutott.
2022. szept. 3. 11:16
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindennap. Kb semmi szabadidőm nincs.

BME Mérnökinfó 3.5-4.5 az átlagom. Kb minden félévben más, de nem csúszok, ami a legtöbb szaktársamról nem mondható el. Van olyan aki már 4 éve csúszik és szinte biztos vagyok benne, hogy kirugják.

2022. szept. 3. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!