Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Elhasznalt alapszakos allami...

Elhasznalt alapszakos allami 8 feleven kivul igenybe tudom meg venni a mesterszakos allami feleveimet?

Figyelt kérdés
Sajnos atsoroltak, es erdekelne, hogy a maradek 4 felevet tudom e kervenyezni.

2022. aug. 28. 06:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem sajnos
2022. aug. 28. 07:12
 2/11 anonim ***** válasza:
97%

Nincs külön alapszakos és mesterszakos állami félév. 12 állami félév van, amelyet akár alapszakra, akár mesterszakra fel lehet használni, akármilyen arányban.

Ha átsoroltak, akkor azt nem azért tették tehát, mert a 8 "alapszakos" állami félévedet elhasználtad, hanem azért, mert a tanulmányi eredményeid az előző tanévben nem voltak elég jók. Ilyenkor költségtérítésesen folytathatod, és ha jól sikerül ez a tanéved, akkor kérheted az azutáni tanévre, hogy soroljanak vissza államira (persze amennyiben addig nem végzel).

2022. aug. 28. 07:35
 3/11 anonim ***** válasza:
Vagy gyors passziváltatsz és újra felvételizel. :)
2022. aug. 28. 08:42
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Már nem igen tud újrafelvételizni. A leszavazást kössz, ne zavarjon hogy én írtam meg a jó megoldás, hisztis kisgyerekek :)
2022. aug. 28. 09:34
 5/11 anonim ***** válasza:

Tudtommal 12 féléved bárhogyan felhasználhatod.

Amire még figyelned kell hogy a képzési időd 1.5x idő alatt el kell végezned a képzést.

36 kreditednek és asszem 3 mas átlagnak reál szakoknál, 4 es átlagot humán szakoknál el kell érned 2 félév alatt.

Ha kiestél állami helyről akk átlag alapján visszasorolhatnak ha van hely és nem lépted túl a képzési időt

2022. aug. 28. 11:23
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, nekem azt írták a TO-ról, hogy az elhasznált állami félévek miatt soroltak át. Ez lesz a 9. félévem. Meg egy másik képzésen elhasználtam 1 félévet. Szóval eddig nekem csak 9 félévem van elhasználva.

#2 #5

Biztosak vagytok abban, hogy a 12 félévet akármilyen képzésen felhasználhatom?

2022. aug. 28. 13:58
 7/11 A kérdező kommentje:
Az átlagom egyébként jó lett.
2022. aug. 28. 13:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem, erre nem tudod, mint ahogy írtam és ahogy látod, az egyetem is tudja
2022. aug. 28. 14:07
 9/11 anonim ***** válasza:

Összesen 12 féléved van, de egy 6 féléves képzést nem végezhetsz ingyen 12 félévig:

"Figyelem! Egy adott oklevél megszerzéséhez rendelkezésre álló támogatási idő legfeljebb két félévvel lehet hosszabb, mint az adott képzés képzési ideje (példa: ha egy hallgató 6 féléves képzési idejű alapképzésben vesz részt, akkor ténylegesen 8 féléven keresztül folytathatja tanulmányait állami ösztöndíjasként, a 9. félévtől már kizárólag csak önköltséges formában tanulhat az adott képzésen.)"

Forrás:

[link]

2022. aug. 28. 14:22
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi, hát akkor ez van. Igazából csak a szociális támogatás miatt kellett volna még államis félév, mert csökkentést tudok a tandíjra kérni, meg rendkívülit kérni.

Akkora hülyeség, hogy még tanulmányi ösztöndíj se jár önköltségesen.

2022. aug. 28. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!