Elhasznalt alapszakos allami 8 feleven kivul igenybe tudom meg venni a mesterszakos allami feleveimet?
Nincs külön alapszakos és mesterszakos állami félév. 12 állami félév van, amelyet akár alapszakra, akár mesterszakra fel lehet használni, akármilyen arányban.
Ha átsoroltak, akkor azt nem azért tették tehát, mert a 8 "alapszakos" állami félévedet elhasználtad, hanem azért, mert a tanulmányi eredményeid az előző tanévben nem voltak elég jók. Ilyenkor költségtérítésesen folytathatod, és ha jól sikerül ez a tanéved, akkor kérheted az azutáni tanévre, hogy soroljanak vissza államira (persze amennyiben addig nem végzel).
Tudtommal 12 féléved bárhogyan felhasználhatod.
Amire még figyelned kell hogy a képzési időd 1.5x idő alatt el kell végezned a képzést.
36 kreditednek és asszem 3 mas átlagnak reál szakoknál, 4 es átlagot humán szakoknál el kell érned 2 félév alatt.
Ha kiestél állami helyről akk átlag alapján visszasorolhatnak ha van hely és nem lépted túl a képzési időt
Köszi a válaszokat, nekem azt írták a TO-ról, hogy az elhasznált állami félévek miatt soroltak át. Ez lesz a 9. félévem. Meg egy másik képzésen elhasználtam 1 félévet. Szóval eddig nekem csak 9 félévem van elhasználva.
#2 #5
Biztosak vagytok abban, hogy a 12 félévet akármilyen képzésen felhasználhatom?
Összesen 12 féléved van, de egy 6 féléves képzést nem végezhetsz ingyen 12 félévig:
"Figyelem! Egy adott oklevél megszerzéséhez rendelkezésre álló támogatási idő legfeljebb két félévvel lehet hosszabb, mint az adott képzés képzési ideje (példa: ha egy hallgató 6 féléves képzési idejű alapképzésben vesz részt, akkor ténylegesen 8 féléven keresztül folytathatja tanulmányait állami ösztöndíjasként, a 9. félévtől már kizárólag csak önköltséges formában tanulhat az adott képzésen.)"
Forrás:
Köszi, hát akkor ez van. Igazából csak a szociális támogatás miatt kellett volna még államis félév, mert csökkentést tudok a tandíjra kérni, meg rendkívülit kérni.
Akkora hülyeség, hogy még tanulmányi ösztöndíj se jár önköltségesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!