Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van már egy diákhitelem, amit...

Van már egy diákhitelem, amit törlesztek,igényelhetek mégegyszer?

Figyelt kérdés

Szóval egy félévre vettem fel diákhitel1-et, közben elvégeztem az egyetemet, és már kezdem visszatörleszteni a tartozásomat.

Szeptembertől költségtérítéses mesterre fogok járni, igényelhetek új diákhitelt , ha már korábban igényeltem annak a visszafizetése folyamatban van?

2022. aug. 25. 16:04
 1/6 A kérdező kommentje:
viszont most diákhitel2-t szeretnék majd felvenni, az egyből menne az egyetemnek.
2022. aug. 25. 16:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Persze, lehet egymás mellett Diákhitel 1 és 2-d is.
2022. aug. 25. 16:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet, a dh2-őt az intézmény kapja meg.
2022. aug. 25. 16:51
 4/6 A kérdező kommentje:
szuper, köszi! :)
2022. aug. 25. 17:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Csak kérj törlesztési szüneteltetést a már törlesztendőre szerintem. Illetve ha akarod fizetni, és tudod, akkor maradhat és fizeted tovább.

Viszont a DH2-höz kell a Diákhitel Direkten az adatváltozást, vagyis az új hallgatói jogviszony létesítését a DH2-nél jeleznek a DH felé.

Ők ezt majd regisztálják, aztán egyeztetnek az egyetemmel és ha rendben találnak mindent, akkor utalják majd a sulinak.

A Diákhitel oldalon, a Felvettem és DH 2, Adatváltozásnál lévő kis i betünél látod hol kell intézni a Direktben.

Szerintem lehet igényelni így is továbbra is. De lehet a DH Központtól megkérdezed a te egyedi esetedet az nem baj. VAgy egy emailt írsz.

Ha megtudsz valamit kérlek írd meg ide, hátha másnak is jól jön majd az info. Köszönöm szépen.

2022. szept. 5. 14:31
 6/6 A kérdező kommentje:
felhívatam őket, azt mondták, hogy lehet! :)
2022. szept. 5. 22:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!