101-es IQ alatt az ember felejtse el az egyetemet, főiskolát?

Figyelt kérdés

Itt ezt olvasom:

"Az IQ lemért értékei 101 és110 között magas átlagnak számít. Az egyén ezekkel az értékekkel a főiskolát csak problémákkal tanulja ki, de ha következetes és szorgos elérheti a különleges munkahelyet is. Ez a csoport képviseli a népesség 25%-át."

Itt viszont már ezt:

"A lemért IQ értékeket 91 és 100 között átlagos inteligenciának tartjuk, amely a népességnek kb. 25%-át érinti. Az egyének ezekkel az értékekkel probléma nélkül leteszik az éretségi vizsgát és a közép menedzsmentben dolgoznak."

Forrás: [link]

Vagyis: az ember 101-110 IQ-val nehezen el tudja végezni a főiskolát, viszont az alatt már csak érettségire számítson.

Az én IQ-m gyerekkorban 105 volt.

Ti mit gondoltok? :)

2022. aug. 14. 08:49
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Hát én 105-re becsülöm az IQ-m, az egy reális érték. Ha a cikk igazat mond, akkor lehet belőlem diplomás ember.

Viszont érdekelnének az #5-ös kommentelő által mondott tesztek is:

"Wechsler?

- Stanford-Binet?

- Woodcock–Johnson?

- McCarthy?"

Ezekről sosem hallottam.

2022. aug. 14. 10:32
 12/15 NTBS ***** válasza:
100%
Nem. Múltkor 90-es IQ tesztet töltöttem pedig diplomás vagyok.
2022. aug. 14. 10:53
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ekkora baromságot régen olvastam, mint ez az egész kérdés a körülírással együtt. Ha ez igaz lenne, akkor a komplett birka társadalmunk nagy bajban lenne. Sokan 80-90-es hulladék IQ-kkal milliárdosok, meg vállalkoznak, nehogy már egy bemagolásos nulla egyetemet ne tudjanak elvégezni, ahol csak s.ggelni kell a műszaki és természettudományos szakok kivételével szinte mindenütt.
2022. aug. 14. 11:21
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Már régóta tudjuk, hogy az IQ nagyon erősen túlmisztifikált. Persze aki „nagyon tud”, az meg tudja írni az IQ-tesztet 120+-ra is, de ez önmagában nem mond semmit.

Nekem az egyetemen volt egy csoporttársam, aki arra verte magát, hogy neki hivatalosan 125-ös az IQ-ja, de az egyetemen (matek szakon) meg végig bukdácsolt, aztán ott is hagyta 1 év után.

Az egyetemen 1 dolgot kell csinálni, de azt nagyon: TANULNI. Aztán kinek többet, kinek kevesebbet, a magas IQ-szint legfeljebb ebben tud segíteni.

2022. aug. 14. 11:45
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha 100-as IQ alatt nem lehetne egyetemre járni, kiürülne a Corvinus.
2022. aug. 15. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!