Mennyire számít bele az általános iskolai anyag a középszintű érettségibe?
Figyelt kérdés
Pl.: Én már rég jártam iskolába 35 éves vagyok és nem emlékszem rá. Akkor lehetséges-e az hogy ötös érettségit tegyek?2022. aug. 13. 23:18
A kérdező szavazást indított:
Nem számít bele az általános!
Bele számít az általános!
16 szavazat
1/7 Adrian.Leverkuhn válasza:
A középiskolai matek a spirális felépítés miatt teljes mértékben épít az általános iskolai alapanyagokra. A sikeres matekérettségi megírását el sem tudom képzelni anélkül, hogy az általános iskolai tananyag kimaradt.
2/7 anonim válasza:
Az érettségire a középiskola készít fel. A középiskolai anyagban előkerülnek olyan dolgok is, amiket általánosban már tanult az ember. Az Oktatási Hivatal honlapján megtalálod a vizsgakövetelményeket minden érettségi tárgyhoz egyébként.
3/7 anonim válasza:
Mi lenne, ha megnéznéd az érettségi témaköröket/feladatokat?
4/7 anonim válasza:
Ha valaki az általános iskolai anyagot ötösre tudja, az a középszintű érettségit simán leteszi.
Akinek viszont az már nincs meg, hogy tulajdonképpen mit is tanult az általánosban, viszont a középiskolát képes végigcsinálni (vagyis mégiscsak megvannak a fejében az alapok a matekhoz, stb.), az is simán leérettségizik.
5/7 anonim válasza:
4. Vegyük a töri példáját. Ha valaki 5-ösre tudja ált. isis töri anyagot, az az emeltet is simán leteszi. Kérdezőnek. Az érettségire otthon, egyedül is fel lehet készülni, végig kell menni a témakörökön.
6/7 anonim válasza:
"Ha valaki 5-ösre tudja ált. isis töri anyagot, az az emeltet is simán leteszi."
Na de hogyan, milyen eredménnyel? Azért megnézném egy 14 éves esszéjét még akkor is, ha csomó mindent tud...
7/7 anonim válasza:
Nyilván kell rákészülés, de amilyen az ált. isis tananyag manapság, ebből kiindulva nem kell sok a jeles emelthez. Persze ez természetesen iskolafüggő is, elég kemény általánosba jártam, ahol azért volt követelmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!