Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire számít bele az...

Mennyire számít bele az általános iskolai anyag a középszintű érettségibe?

Figyelt kérdés
Pl.: Én már rég jártam iskolába 35 éves vagyok és nem emlékszem rá. Akkor lehetséges-e az hogy ötös érettségit tegyek?

2022. aug. 13. 23:18
A kérdező szavazást indított:
Nem számít bele az általános!
Bele számít az általános!
16 szavazat
 1/7 Adrian.Leverkuhn ***** válasza:
95%
A középiskolai matek a spirális felépítés miatt teljes mértékben épít az általános iskolai alapanyagokra. A sikeres matekérettségi megírását el sem tudom képzelni anélkül, hogy az általános iskolai tananyag kimaradt.
2022. aug. 14. 00:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az érettségire a középiskola készít fel. A középiskolai anyagban előkerülnek olyan dolgok is, amiket általánosban már tanult az ember. Az Oktatási Hivatal honlapján megtalálod a vizsgakövetelményeket minden érettségi tárgyhoz egyébként.
2022. aug. 14. 00:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne, ha megnéznéd az érettségi témaköröket/feladatokat?
2022. aug. 14. 02:54
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki az általános iskolai anyagot ötösre tudja, az a középszintű érettségit simán leteszi.

Akinek viszont az már nincs meg, hogy tulajdonképpen mit is tanult az általánosban, viszont a középiskolát képes végigcsinálni (vagyis mégiscsak megvannak a fejében az alapok a matekhoz, stb.), az is simán leérettségizik.

2022. aug. 14. 09:47
 5/7 anonim ***** válasza:
4. Vegyük a töri példáját. Ha valaki 5-ösre tudja ált. isis töri anyagot, az az emeltet is simán leteszi. Kérdezőnek. Az érettségire otthon, egyedül is fel lehet készülni, végig kell menni a témakörökön.
2022. szept. 28. 01:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"Ha valaki 5-ösre tudja ált. isis töri anyagot, az az emeltet is simán leteszi."

Na de hogyan, milyen eredménnyel? Azért megnézném egy 14 éves esszéjét még akkor is, ha csomó mindent tud...

2022. szept. 30. 16:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Nyilván kell rákészülés, de amilyen az ált. isis tananyag manapság, ebből kiindulva nem kell sok a jeles emelthez. Persze ez természetesen iskolafüggő is, elég kemény általánosba jártam, ahol azért volt követelmény.
2022. szept. 30. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!