Ha 11. -ben leadom a fizikát akk9r érettségibe nem
számít bele nem?
Figyelt kérdés
Biosz kemia szakos vagyok es azon kivul hogy szar a fizika tanarunk nem is nagyon van idom arra hogy fizikabol is jol teljesitsek.Tok mindegy hanyas vagyok belole nem?Erettsegibe nem fogjak bele szamitani ugye?
Az érettséginek semmi köze nincs az év végi jegyeidhez. Legalábbis érettségin mindig a pillanatnyi tudásodat kell nézni, és el kell tekinteni az amúgy mutatott teljesítményedtől.
A felvételibe jegyeid közül a magyar (nyelvtan és irodalom), történelem, matematika, egy a suliban tanult, választott idegen nyelv és egy szabadon választott természettudományos tantárgy utolsó két év végi jegye számít bele. Ha te tanultál a fizikán kívül más természettudományt is, akkor lehetőséged van nem a fizikát választani, és akkor a fizikajegyeid semmilyen módon nem fognak a felvételidbe beleszámítani.
2015. nov. 27. 08:54
2/6 anonim válasza:
(((Amúgy választhatsz olyan természettudományos tantárgyat is, amit csak 9. és 10. osztályban tanultál, csak akkor majd több oldalt kell beszkennelned a bizonyítványodból felvételi jelentkezésnél. A másik meg, hogyha jól sikerül az érettségid a két felvételi tárgyadból, azaz több felvételi pontot szerzel belőlük, mint a tanulmányi pontjaidból szereznél, akkor a tanulmányi pontjaid egyáltalán nem fognak bele számítani a felvételidbe, azaz se a magyar, se semmilyen év végi jegyeid, sőt, még az érettségid közül is csak az a kettő, ami a felvételidhez kell.)))
2015. nov. 27. 08:59
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
Kémiából,és biológiából fogok emelt ertettsegit csinalni.
2015. nov. 27. 09:51
4/6 anonim válasza:
Nagyon okos lehetsz, ha két ilyen nehéz tantárgyból emelt érettségit csinálsz, nekem se a biológia se a kémia nem ment túl jól soha. Szerinted nem nehezek?
2015. nov. 27. 13:09
5/6 A kérdező kommentje:
Dehogy is nem,őszintén ku**a nehezek,de emelt szinten tanulom őket nagyon jó tanároknál,viszont érettségihez apait anyait plusz az egész családfát bele kell adni:/.....
2015. nov. 27. 19:46
6/6 A kérdező kommentje:
Amúgy nekem az elejen annyira ment az emelt kémia hogy bukásra álltam belőle.
De a kitartas es persze egy kulon tanar csodakra kepes:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!