Napi 4 óra ingázás vagy 20 órás diákmunka albérletre a jobb egyetem mellett?
Heti 20 óra munka az pont ugyanaz időben mint a napi 4 óra ingázás.
Így mindenképp dolgozz, azzal többet fejlősz. Bár ha nem szakmai, akkor ez kevésbé lesz érzékelhető.
Az ingázással elfelejthetsz minden esti programot is.
Utazni nem munkaidőben meg tanórák idejében szokott/tud az ember. Míg az összes nyomorék diákmeló időhöz kötött.
Ha az adott meló home office lehetőség, akkor inkább az. Ha nem, inkább az utazás.
Nem ajánlanám az ingázást.
Nagyon el tud fáradni benne az ember, pláne ha többször át kell szállni. Egy csomóan írják, hogy lehet tanulni közben, de nekem sosem ment. Mondjuk alapvetően rosszul vagyok buszon, ezért muszáj kinéznem az ablakon, de közben hallgattam az előadásokat fülesen, semmi nem maradt meg.
Idén engem sem vették fel koliba, de megmondtam, hogy nem fogok ingázni minden nap 3 órát oda-vissza.
Szóval maradt az albérlet. Összesűrítettem az óráimat 2 napra (néhány előadás alapból online, amit felvesznek) ezért tudok mellette 20 órás munkát vállalni, hogy valamiből ki is tudjam fizetni az albit.
De ez erősen egyetem-, és emberfüggő.
Most leszek másodéves a BGE-Pszk-n, nálunk szerencsére az órarend elég rugalmas. De a legtöbb ismerősöm órarendje fix, ami mellett nem lehet dolgozni.
Neked kell tudni, hogy mennyire vagy terhelhető, mennyire készülnél ki ennyi utazástól. Én nagyon, ezért inkább a munkát választottam.
Most aztán vegyesek a válaszok neked kérdező😂
Akárhogy is döntesz, sok sikert az egyetemhez🤗
Neked kell tudni. Ha az ingázás vonattal meg/vagy busszal valósul meg, az se olcsó egy hónapra. Engem megviselne, szóval az albérletet választanám. 20 óra egy héten, az napi 4 óra, magyarán lóf*sz.
A másik az, hogy az albérletben többé-kevésbé magad ura vagy, bár a diákmunkával nem hiszem, hogy ki tudod termelni az albérlet árát, a kaját, a bulizást, jegyzetek árát, stb. Még így is biztos, hogy adni fognak anyádék is pénzt, de legalább az albérletbe meglesz a saját kis életed.
Na meg oda azt viszel fel, akit akarsz. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!