Napi 4 óra ingázás vagy 20 órás diákmunka albérletre a jobb egyetem mellett?
Egyik rosszabb mint a másik. Kollégium nem opció?
Napi 4 óra ingázás rengeteg. Fárasztó, és tanulás szempontjából is elfecsérelt idő. Diákmunkát első félévben vállalni szaktól függően nagy falat, úgy hogy ne menjen a tanulás rovására.
Ha vonattal ingázol, akkor a napi ingázás sokkal jobb.
Az albérletnek rengeteg rejtett költsége van + megszűnik a mamahotel. Magadra kell vásárolnod, főznöd, takarítanod.
A diákmunka iszonyat fárasztó + oda-vissza kell utaznod ahhoz is. Közben nem tudsz tanulni.
A vonaton tudsz tanulni, olvasni, filmet nézni. És a legtöbb szakon nem kell minden nap bejárnod, csak heti 4x.
Sokkal kisebb kockázat elkezdeni ingázni, megnézed magadnak a várost, kiismered magad a környéken, és majd ha úgy adódik, keresel magadnak koleszt vagy albit. Nem kell kapkodni.
Jó lenne tudni, milyen szakra készül a kérdező.
Az ember azt hiszi, hogy utazás közben lehet tanulni, de nem igazán. Félkómás fetrengés lesz belőle, cserébe annyira kifáraszt, mintha tanult volna.
Én most munkába ingázom, igaz csak 30 percet, de produktíven eltöltöm az időt a vonaton.
Viszont azt is vedd hozzá, hogy otthon várja a mamahotel. Ha magad élsz, még be is kell vásárolnod, otthon mosogatnod, takarítanod... mindezt 4 órás mekis munka után? Kb a lehetetlen kategória egyetem mellett. A napi 2x2 óra vonatozás még mindig jobb.
Nem hiszem, hanem 4 évig így jártam fel egyetemre és az volt az egyetlen lehetőségem tanulni... 🤦♀️
Napi 4 óra sok.
A 20 óra diákmunka a legtöbb szak mellett vállalható, első évben nyilván nem szakmai munka, később lehet az is, az hasznosabb. Én pl. nyelvtudást igénylő diákmunkát csináltam, legalább karban tartotta valamilyen szinten a nyelvtudásom. Amúgy is sokat lehet tanulni belőle, ami az általános készségeket illeti: időbeosztás, felelősség, kötelességérzet, igényesség, csapatmunka stb. Persze, kérdés, milyen munka lesz az.
A mamahotelért nem kár, akkor sem, ha jó a kapcsolat a szülőkkel, az önállósodás sokkal fontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!