Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hány évet kell kb.tanulni...

Hány évet kell kb.tanulni ahoz,hogy pilóta legyen valaki?

Figyelt kérdés

2022. aug. 4. 01:02
 1/7 anonim ***** válasza:
72%

Gere Tamás könyve szerintem nagyon jó ebben a témában: [link]

Annyira nem egyszerű ez a kérdés, hogy mennyi idő, pénz, idő, energia, stb. függvénye. Olvasd el, számolj, és kiderül, számodra mennyi idő lenne.

2022. aug. 4. 01:41
 2/7 anonim ***** válasza:
28%

A légitársaságok olyan 1500 repült órától veszik fel az embert.

Ha még nem vagy 25, jelentkezhetsz katonai pilótaképzésre az NKE-n, ahol van támogatott hely.

Repülőmérnöki képzés is van, de csak fizetősön... 2 egyetem van. A DE 4.5 millió félévenként, Nyíregyházi 2.5 millió. Bár ez lehet változott mióta néztem.

Vagy ha van egy diplomád, akkor a BME tart még pilótaképzést 20 milliós hitellel.

De mehetsz repülőiskolába is, ahol kb kifizetsz félmilliót először, és elkezded az elméletet. A végösszeg itt olyan 16 millió lesz.

3-4 év kb

2022. aug. 4. 01:46
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Pilóta-pilóta, de milyen?
2022. aug. 4. 08:45
 4/7 anonim ***** válasza:
85%
A vitorlás szakszót le tudod tenni egy év alatt, az kiváló alap a motoroshoz is, ráadásul olcsóbban kiderül, egyáltalán alkalmas vagy-e rá.
2022. aug. 4. 09:11
 5/7 A kérdező kommentje:
3-asnak..utasszállító pilóta
2022. aug. 4. 23:57
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Függ attól, hogy integráltan, vagy modulárisan (ez nagyon el tud húzódni, itt a magad ura vagy, senki nem rugdos) végzed, hogy mennyi időt, energiát és pénzt tudsz ráfordítani. Ha van műszaki diplomád, Nyíregyházán ha jóé tudom 1,5 éves a képzés. Én a BME-n csinálom, 2 éves a képzés, de a legjobbak is a csoportból csak most kezdtek végezni, 3,5 év után..

A képző szervezettsége, a repülők állapota, időjárás, atpl tárgyakkal való haladás, tehát millió dolog befolyásolja. Szóval én is az elsővel értek egyet: 3-4 év.

2022. aug. 11. 20:20
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Viszont a 200 egynéhány órával felvesznek fapados légitársasághoz és a wizzairnél a typeratinget is megelőlegezik. A ryanairnél most ki kell fizetni azonnal. Szóval a repült órák száma nem mérvadó.
2022. aug. 11. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!