Lehet igy vadászpilóta?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék vadászpilóta lenni, 17 éves vagyok, testmagasságom 179, jó a szemem, jó a hallásom, jók a fogaim, nincs semmilyen féle betegségem, anyagcserezavar stb. Viszont a testsúlyom magasabb a megengedettnél, ugyanis 101 kg vagyok... (Mondjuk 105 kg voltam). Annyi kérdésem lenne, hogy mennyi a maximum testsúly katonai pilótáknál, és ez számit-e, vagy csak tájékoztató jellegű.

2022. febr. 17. 18:09
 1/7 A kérdező kommentje:
És tudom, hogy a repülőorvosin nem csak azt nézik, hogy most milyen betegségeim vannak, hanem azt is hogy mennyi a rizikója annak hogy kialakul-e valamilyen betgség, ami alapján nem lehetek pilóta
2022. febr. 17. 18:10
 2/7 A kérdező kommentje:
lehetek*
2022. febr. 17. 18:16
 3/7 anonim ***** válasza:
Erre biztos választ a toborzóirodában kaphatsz. Az a gyanúm, hogy az eü alkalmasság mellett még ezer más képesség is kell, és gondolom, hogy a kiképzés során eleinte még nem is dől el, hogy kik kerülhetnek majd Gripenre. Sok sikert, szép hivatás!
2022. febr. 17. 18:39
 4/7 anonim válasza:
ezek alapján lehetsz, persze még sok més tényező is majd közrejátszik (pl.:reflexek... ilyesmi)
2022. febr. 17. 18:43
 5/7 A kérdező kommentje:

És mit jelent ez a mondat hogy:

"A GRIPEN-re történő átképzésnél a svéd

kritériumot kellett elfogadnunk: a könnyűsúlyú Martin-Baker katapultülés miatt a maximális

„meztelen” testsúly az NFTC (NATO Flight Training in Canada) kiképzésre utazó jelölteknél

és a már repülő szakkiképzést végző jelölteknél 97,5 kg-ig fogadható el"

Eddig nem úgy volt, hogy max 89 kg?

2022. febr. 17. 18:44
 6/7 anonim válasza:
én 100kg os határról tudok szerintem ezért fogadnak még el
2022. febr. 17. 18:47
 7/7 anonim ***** válasza:
71%

Vadásznak nem csak ezek a kritériumok számítanak.

A személyiséget is nézik. Ha túlságosan szabálykövető jofiu vagy, nem fognak felvenni... ;-)

Legyen level 6 English és még egy nyelv.

Legyél jó fizikából, matekból.

A többi nem rajtad múlik.

2022. febr. 17. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!