Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Marketing vagy HR (vezszerv)...

Marketing vagy HR (vezszerv) mesterképzés?

Figyelt kérdés

Pénzügy és számvitel alapszakon végeztem most (BCE), ezen a területen is dolgozom már 1 éve, de nem igazán tetszik.

Közben elvégeztem egy wordpress weboldalkészítő tanfolyamot is, illetve a grafikus programokat is megtanultam alap szinten használni. Szeretem a kreatív, változatos munkákat, ezért sem nekem való a pénzügy.

Ugyanakkor a HR is tetszik, hogy mozgalmas, emberekkel lehet foglalkozni stb.

Melyik mesterképzést ajánlanátok és miért? Marketing msc vagy HR msc (vezszerven van ilyen szakirány). Levelezőn csinálnám. Köszi!

2022. aug. 3. 13:51
A kérdező szavazást indított:
marketing
HR (vezszerv)
7 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az alapján amit leírtál, egyértelműen a Marketinggel tudnád kihasználni a kreativitásod és ezek szerint az érdeklődésedet is.
2022. aug. 3. 14:26
 2/2 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem nem túl értékes képzés egyik sem, a pszhez képest mindenképpen visszalépés. A kettő közül a vezszerv valamivel előnyösebb helyzetbe hoz a munkaerőpiacon, mert nagyobb az esélyed vele egy vezetői pozícióra. De alapvetően mindkettő olyan munkákhoz segít hozzá, amelyek ezen diplomák nélkül is elérhetőek más közgazdászok számára is.

A feleségem anno kermark alapszakon végzett és sokáig a marketing mesterképzés volt a terv. Az utolsó pillanatban sikerült meggyőznöm, hogy sokkal több értelme lenne az ELTE-n a survey statisztikát választania (őt a piackutatás érdekelte), és azóta százszorosan beigazolódott, hogy ez egy nagyon jó döntés volt. Meggyőződésem, hogy a marketinggel sokkal kedvezőtlenebbül alakult volna a karrierje.

2022. aug. 3. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!