Marketing vagy HR (vezszerv) mesterképzés?
Pénzügy és számvitel alapszakon végeztem most (BCE), ezen a területen is dolgozom már 1 éve, de nem igazán tetszik.
Közben elvégeztem egy wordpress weboldalkészítő tanfolyamot is, illetve a grafikus programokat is megtanultam alap szinten használni. Szeretem a kreatív, változatos munkákat, ezért sem nekem való a pénzügy.
Ugyanakkor a HR is tetszik, hogy mozgalmas, emberekkel lehet foglalkozni stb.
Melyik mesterképzést ajánlanátok és miért? Marketing msc vagy HR msc (vezszerven van ilyen szakirány). Levelezőn csinálnám. Köszi!
Szerintem nem túl értékes képzés egyik sem, a pszhez képest mindenképpen visszalépés. A kettő közül a vezszerv valamivel előnyösebb helyzetbe hoz a munkaerőpiacon, mert nagyobb az esélyed vele egy vezetői pozícióra. De alapvetően mindkettő olyan munkákhoz segít hozzá, amelyek ezen diplomák nélkül is elérhetőek más közgazdászok számára is.
A feleségem anno kermark alapszakon végzett és sokáig a marketing mesterképzés volt a terv. Az utolsó pillanatban sikerült meggyőznöm, hogy sokkal több értelme lenne az ELTE-n a survey statisztikát választania (őt a piackutatás érdekelte), és azóta százszorosan beigazolódott, hogy ez egy nagyon jó döntés volt. Meggyőződésem, hogy a marketinggel sokkal kedvezőtlenebbül alakult volna a karrierje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!