Nekem érdemes elvégezni a turizmus-vendéglátás szakot? 20/F
Jelenleg rendelkezem OKJ-s bizonyítvánnyal, 2 felsőfokú nyelvvizsgával, és már 1,5 éve ingatlanközvetítőként dolgozom, és sikeresen végzem a munkám, kellően jövedelmező. Nemsokára 21 leszek, és a család fele unszol, hogy végezzek el valamilyen egyetemet, különben egy senki leszek. A családom többnyire diplomás, de egyikőjük sem azon a területen dolgozik, ahol a diplomájuk szerint kéne. Nagyon motiválatlan vagyok abból a szempontból, hogy ezt látom. A másik demotiváló dolog az az, hogy különösebben egyik szak sem érdekel. Nem tudom, hogy mit tanuljak, és közben úgy érzem, elpereg felettem az idő, és elb@szom az életem... Mert néhányan mondják, hogy ha nem végzek el egyetemet, akkor mindig el leszek veszve, sosem fogom megtalálni a helyem.
Felvettek a turizmus-vendéglátás szakra, de nem tudom, érdekel-e, van-e értelme, sokak szerint büfé szak, sokak szerint nem az... Inkább hagyjak ki még egy évet, hátha kitalálom, mit akarok tanulni, vagy kezdjem el? Fizetősre vettek fel, mert az államilag finanszírozott szak nem indult, pedig bőven megvolt rá a pontszámom.
Az én véleményem szerint is egy értéktelen szakról beszélünk, gyakorlatilag minden más, gazdasági képzés jobb választás ennél. Én nem végezném el szívesen, pláne önköltséges formában nem.
Amúgy ne gondold, hogy például egy pénzügy és számvitel alapképzési szak csak akkor végezhető el sikerrel, ha megőrülsz ezért a területért, ez csak egy közepesen gyenge alapszak, sok ötlettelen hallgatóval, akik azért járnak oda, mert nem jutott más az eszükbe. Mégis, összehasonlíthatatlanul több lehetőséget kínál, mint a turvend, amit számomra rejtély, hogy egyáltalán minek indítanak minden évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!