Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik egyetemen érné meg...

Melyik egyetemen érné meg továbbtanulnom? ELTE vagy BME?

Figyelt kérdés

ELTE biológia alapszakon voltam 2 félévet, viszont gondolkoztam, hogy nem lenne-e jobb, ha inkább BME biomérnöki alapképzést tenném le.

Azt vettem észre, hogy ELTE-n alig szerzünk gyakorlati tudást és tapasztalatot és nagyon nyomva van az elmélet.

Aki BME biomérnökin van, tudna nekem mesélni, hogy ott milyen az elmélet-gyakorlat arány? Mennyire teljesíthető a szak csúszás nélkül? Más kérdések alatt azt olvastam, hogy brutál erős a kémia és matek, fizika pedig teljesíthető. Biológiai alapismereteket hogyan, ileltve milyen formában lehet a szakon szerezni?

Előre is köszönöm a kulturált és segítő válaszokat!

2022. júl. 31. 18:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
95%

Én BME biomernökis vagyok, nemsoká végzek. Szerintem nehezen de végig tudod csinálni csúszás nélkül is, de ahhoz oda kell tenned magad, a nagyon csúszós tárgyak indulnak keresztbe is (szerintem ez eléggé fasza), de van ami nem ezért csúszást eredményez. Egyetem mellet kutatok is (nem a BMEn), ezért eléggé nagy rálátásom van a gyakorlati hiányosságokra. Gyakorlati, mind elméleti témákból eléggé elavult technológiákról tanulunk (nyilván az alapokat kell előbb megtanulni). Minden témát részleteibe nem tudnak megtanítani, mert akkor 10 év is kevés lenne olyan szinten szerteágazó.

Összességében magyar viszonylatban jó képzést biztosítanak a BMEn.

A helyedben, én maradnék az ELTEn és egyetem mellet becsatlakoznék egy kutatásba ami érdekel, szerintem ezzel tanulnál a legtöbbet. Ha meg miután végeztél és még mindig nagyon érdekel a mérnöki irány is akkor mehet a biomernök MSC.

2022. aug. 2. 00:04
 12/12 anonim ***** válasza:
47%

Ha érdekel a biotechnológia (ezzelfoglalkozik egy bionér nök főleg), akkor próbálj meg elmenni mol.biológia irányába már az alapképzésen.

A biológia azért szélesebb tudást ad, mint a biomérnöki. Viszont egy biosz szaknak csak egy mesterrel van igazán értelme. Lehet, hogy egy biomérnök piacképessebb.

A bátyám BME-re járt, biomérnökkébt végzett, most egy trágya gyártó cégnél van, minőségbiztosít. A munkája során többet használja a kémiát és a matekot, mint a bioszt.

2023. márc. 11. 02:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!