Melyik egyetemen érné meg továbbtanulnom? ELTE vagy BME?
ELTE biológia alapszakon voltam 2 félévet, viszont gondolkoztam, hogy nem lenne-e jobb, ha inkább BME biomérnöki alapképzést tenném le.
Azt vettem észre, hogy ELTE-n alig szerzünk gyakorlati tudást és tapasztalatot és nagyon nyomva van az elmélet.
Aki BME biomérnökin van, tudna nekem mesélni, hogy ott milyen az elmélet-gyakorlat arány? Mennyire teljesíthető a szak csúszás nélkül? Más kérdések alatt azt olvastam, hogy brutál erős a kémia és matek, fizika pedig teljesíthető. Biológiai alapismereteket hogyan, ileltve milyen formában lehet a szakon szerezni?
Előre is köszönöm a kulturált és segítő válaszokat!
BMEs vagyok, imádom és mindenkinek ajánlom, de ismerősöktől úgy hallom, hogy a BME biomérnöki képzés nem annyira jó és az ELTE biológia sokkal jobb.
Megindokolni nem tudom. Teljesen más szakon vagyok BMEn, csak ezt hallottam már többször is.
Mert kb az első 2-3 félév az alapozás, persze, hogy csak alapozó elmélet megy.
Egyrészt a biológia szak, az pont hogy egy ttk-s szak, míg a biomérnöki mérnöki, ott több a gyakorlat.
Nyilván biosz szakon is van, de nem rögtön az első 2 félévben.
Azért annyira a sima biosz szak és a biomérnöki nem hasonlít egymásra.
Én először azt a kérdést tenném fel, hogy milyen terveid vannak, milyen munkakörben szeretnél elhelyezkedni? Tervezel mesterképzést? Ez sokat segíthet a döntésben.
A biomérnöki szakot a vegyészkar indítja, a szak maga a vegyészmérnökiből ágazott le, így erős a "vegyészi véna". Ráadásul mérnökképzés, nem természettudományos, így más az alapállás. Jobban fókuszált, specializáltabb tudást kapsz, amit könnyebb "aprópénzre váltani". Még mielőtt bárki belekötne, ez nem értékítélet!
Igen, mesterképzést mindenképpen tervezek tenni.
Igazából eredetileg vagy a mikrobiológia vagy immunológia érdekel(t). Viszont nem régiben nagyon megfogott az iparban dolgozás lehetősége. Szintén mikrobiológia vonalon például élelmiszeriparban vagy környezetvédelemben gondolkoztam.
Az az igazság, hogy szívem szerint a két képzést -tantervi háló és egyik oldalról tapasztalat alapján- összegyúrnám és úgy végezném el. Tudom, hogy a két képzés teljesen mást ad, viszont épp ezért vagyok tanácstalan melyik lenne számomra a megfelelő. 21 éves vagyok és nem szeretnék több időt fecsérelni arra, hogy a "rossz" szakon vagyok és ne adj Isten megint váltani kellene.
Az alapszak erről szól, majdnem mindenhol: megalapozni a tudást, ezért java részt elméletet fogsz tanulni, kb. mindenhol. Nem is tudom, hogy biológia szakon milyen gyakorlatot lehetne oktatni, ami kitöltene ~3 évet.
Eleve a biológia egy elméleti szak, eleve természettudomány, vagyis rengeteg leágazása lehetséges, így esélytelen lenne gyakorlatot oktatni, ez nem egy speciális mérnöki szak, pl. gépészmérnöki.
Ha nem érdekel annyira a biológia, az elmélet, akkor inkább válts, gyakorlati jellegű szakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!