Mi lenne szerintetek nekem jó foglalkozás? (többi lent)
Jó vagyok a vitákban, közel bármilyen álládpontot meg tudok védeni pro és kontra egyaránt, akár órákon keresztül is. Viszont visszahúzódónak mondanám magam. A barátaimmal közvetlen vagyok, de nagyon nehezen megy az interakció idegen, kevésbé ismerős emberekkel. Odamenni valakihez az utcán és kérni vagy kérdezni tőle valamit, na az tőlem teljesen idegen. A vendéglátás ezért is kicsit "önmagam megerőszakolása".
Jól átlátok filozófiai, vallási, politikai eszmerendszereket végtelenül, néha kissé megszállottan is érdekel a nagybetűs IGAZSÁG
a vágyaink eredési pontja, az értékek és az értelem kérdései és a pszichológia, az ember működése. Szeretem Nietzsche beképzelt németes fennkölt stílusát és Jung érett, néha talán túl bonyolult gondolatait is. Szendvedélyesen érdekel Jungnak a vallásról alkotott véleménye, Schopenhauer és Nietzsche gondolatai, Luther és Aquinói Szent Tamás gondolatai... Mégis mostanában kissé ateistának tartom magam.
Értek a zenéhez, 8évig zongoráztam és most, hogy az utóbbi év kimaradt bajban vagyok a blattolással, de csak gyakorlás kérdése az egész.
Érdekel a zeneszerzés és írtam is pár dolgot, kisebb szinfónikusat is régebben, de az utóbbi évben nagyon kiestem ebből a "vibe"-ból. Szeretem Tsaikovszkij tébojult szomorúságát, Bach szipogó orgonaműveit, adagioi-t, Rachmaninoff nagy akkordjait és impulzivitását, "yearning"-jét Chopin és Liszt virtuozitását és romantikáját, Szeretem játszani is a darabjaikat... Gyorsan tudok számsorokat és dallamokat megjegyezni, jól sakkozok, de nem vagyok egyáltalán matek zseni, egyszerűen nem szeretem és nem is izgatott sosem.
Az iskolában a zenén kívül csak a magyar érdekelt.
Emelt érettséigztem is belőle 80% felett. Érdekel a magyar irodalom, Márai és Krúdy álmodozása, Kosztolányi és Tóth Árpád impresszionizmusa, József Attila lélektana, Karinthy Frigyes brilliáns humora és letagadhatatlan kreativitása (filozófiája és komolysága olykor-olykor) Móra Ferenc "emberiség" stb stb...
Az angolom valahol C1-B2 között van, de van több 1000+ oldalas könyv, amit angolul olvastam el és nem kellett hozzá szótár.
Zeneszerzédt fogok tanulni, de gondolkodom rajta, hogy a pszichológiával is kéne valamit kezdeni, ez esetben újraérettségiznék biosz emelttel és letenném a C1-et.
Mi a véleményetek, ötletetek, mi lenne nekem való?
Előre is köszi ha eddig elolvastad és bocsi a csapongásomért!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!