Gyógyszerészből háziorvos?
Az internet szerint elég nagy hiány van háziorvosokból.
Elmélkedés szintjén elgondolkodtam, hogy vajon egy gyógyszerész pl: 3,5 év képzés alatt nem lehetne e háziorvos? Háziorvos nem műt, hanem felismeri a betegséget és továbbküld, ha kell +gyógyszert ír fel. Ezt egy gyógyszerész is pár év "+orvodi tárgyal" is megtehetné talán.
Tudom ez nem lehetséges, csak kíváncsi vagyok ti erről mit gondoltok? :D SZIGORÚAN ELMÉLET!!
UI: Nem vagyok se orvos, se gyógyszerész... tehát nincs megkeseredett gyogyszerész jön a hülyeségeivel :D
Dióhéjban a gyógyszerész a gyógyszerekhez, azok előállításához ért magas szinten, az orvos pedig ahhoz, hogy ezt milyen dózisban, milyen kórképre lehet adni. Nem ugyanaz a kettő, hiába vannak átfedések.
Pl egy mentőtisztnek is rengeteg közös tárgya van az orvosokkal, a betegellátáshoz is ért, mégsem lehet belőle gyorstalpalón orvos.
Nekem volt ismerősöm, aki elkezdte az orvosit a gytk alatt, asszem kb. (nagyon max) netto 1.5-2 évet tudott spórolni azzal, hogy elfogadtatott dolgokat, de sztem ez csak annak éri meg, aki nagyon rájön, hogy nagyon nem gyógyszerész akar lenni, de be akarja fejezni már a gytk-t.
Engem, ha bottal ütnénenk se kergetnének az orvosira 😅
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!