Anglisztikások vagy angoltanárisok, ez hogy van?
Most nézegetem a Neptunt. Az ELTE honlapján a mintatervben ott van az 1. félévre, hogy "nyelvgyakorlat 1." meg én is logikusnak gondolnám, hogy az első félévben van nyelvgyakorlat, de a Neptun ezt a tantárgyat a 4. félévre írja ki. Most akkor fel kell vennem vagy nem?
(angoltanárin leszek)
Igen, a neptunba bejelentkeztem.
Jajj, sikerült köszönöm, felül egy négyzetet nem kattintottam be, úgy látom, ez volt a gond.
Három részből áll a tárgyfelvétel.
1. Előzetes, itt mindenki aki akar feljelentkezik a tárgyra, itt még nincs sorrend.
2. Mindenki aki feljelentkezett kap egy pontszámot, ez alapján kialakul a sorrend. Ha 40 hely van, de 45 tanuló jelentkezett akkor az utolsó 5 várólistás. Amikor ez az időszak letelik, akkor az a 40 ember akinek sikerült bejutnia már bent van az órán, nem kell semmit csinálnia. (Ennek az időszaknak is van neve, de most nem jut eszembe.)
Ezután van harmadik rész, a versenyjelentkezés, ez arra jó, hogyha valamilyen óra még érdekel és van hely akkor fel tudod gyorsan venni, vagy ha esetleg valakinek mégsem jó az a kurzus amit felvett akkor leadja és más meg azonnal fel tudja venni.
Az ELTE-n a tárgyfelvételnek 3 szakasza van: előzetes (ez zajlik most), rangsorolásos, és verseny. Hogy pontosan melyik mettől meddig tart karonként, azt itt találod: [link]
Nem számít, hogy ki veszi fel hamarabb a tárgyait, nem vagy hátrányban ha lassú a neted vagy csak később jut eszedbe, ez az előzetes tárgyfelvétel lényege. A rangsorolásos tárgyfelvételnél pedig még simán "kitúrhatnak" a helyéről bárkit. A rangsorolás végén lehet fellélegezni igazából, és a maradék helyekre a versenyjelentkezés során lehet aki kapja marja alapon lecsapni :)
Ezt sajnos nem tudom, én anglisztikás voltam.
Légyszi lépj be a Facebook csoportba amit írtam, sőt van külön tanáris csoport is, ott tutira fogsz ezzel kapcsolatosan is segítséget kapni:)
Az előadások a legtöbb esetben csak egy időpontban vannak.
Amit meg tudsz csinálni, ha gyakorlati óra időpontja nem felel meg az az, hogy megkérdezed a tanárt (ha ugyanaz tartja mind a 2/3 csoportnak), hogy nem járhatsz-e a másik időpontra mert neked akkor másik órád van. Ha a teremben van még hely akkor sok esély van, hogy megengedi. Ilyenkor a neptunban maradsz azon a helyen ahova fel tudtad venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!