Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Anglisztikások vagy angoltanár...

Anglisztikások vagy angoltanárisok, ez hogy van?

Figyelt kérdés

Most nézegetem a Neptunt. Az ELTE honlapján a mintatervben ott van az 1. félévre, hogy "nyelvgyakorlat 1." meg én is logikusnak gondolnám, hogy az első félévben van nyelvgyakorlat, de a Neptun ezt a tantárgyat a 4. félévre írja ki. Most akkor fel kell vennem vagy nem?

(angoltanárin leszek)

2022. júl. 24. 12:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, pontosa milyen hibaüzenetet ír ki?
2022. júl. 24. 13:45
 12/20 A kérdező kommentje:

Igen, a neptunba bejelentkeztem.

Jajj, sikerült köszönöm, felül egy négyzetet nem kattintottam be, úgy látom, ez volt a gond.

2022. júl. 24. 14:04
 13/20 A kérdező kommentje:
És ez a várólista mit jelent? Hogy amikor rendes tárgyfelvétel lesz, akkor például ha a kapacitás 40 fő, akkor az első 40 fő, aki bejelölte, az kerül be, a többiek meg akkor, ha valaki megváltoztatja, visszamondja stb.?
2022. júl. 24. 14:08
 14/20 anonim ***** válasza:

Három részből áll a tárgyfelvétel.

1. Előzetes, itt mindenki aki akar feljelentkezik a tárgyra, itt még nincs sorrend.

2. Mindenki aki feljelentkezett kap egy pontszámot, ez alapján kialakul a sorrend. Ha 40 hely van, de 45 tanuló jelentkezett akkor az utolsó 5 várólistás. Amikor ez az időszak letelik, akkor az a 40 ember akinek sikerült bejutnia már bent van az órán, nem kell semmit csinálnia. (Ennek az időszaknak is van neve, de most nem jut eszembe.)

Ezután van harmadik rész, a versenyjelentkezés, ez arra jó, hogyha valamilyen óra még érdekel és van hely akkor fel tudod gyorsan venni, vagy ha esetleg valakinek mégsem jó az a kurzus amit felvett akkor leadja és más meg azonnal fel tudja venni.

2022. júl. 24. 14:19
 15/20 anonim ***** válasza:

Az ELTE-n a tárgyfelvételnek 3 szakasza van: előzetes (ez zajlik most), rangsorolásos, és verseny. Hogy pontosan melyik mettől meddig tart karonként, azt itt találod: [link]

Nem számít, hogy ki veszi fel hamarabb a tárgyait, nem vagy hátrányban ha lassú a neted vagy csak később jut eszedbe, ez az előzetes tárgyfelvétel lényege. A rangsorolásos tárgyfelvételnél pedig még simán "kitúrhatnak" a helyéről bárkit. A rangsorolás végén lehet fellélegezni igazából, és a maradék helyekre a versenyjelentkezés során lehet aki kapja marja alapon lecsapni :)

2022. júl. 24. 14:22
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A másik, ami nem teljesen tiszta, hogy ugye én tanárira jelentkeztem, ahol vannak általános pedagógia-pszichológia tárgyak. A neptun nem jelenített meg nekem ezzel kapcsolatban egy tárgyat sem. Tudom, hogy most rövidül le a tanárképzés, elképzelhető, hogy az 1. félévben egy ilyen tárgy sincs? A PPK oldalán is ezer félét látok és vannak azért eltérések. Pl. van egy olyan, ami 1-2. félévre írja a "fejlődéspszichológia" nevű tárgyat, van egy olyan, ami meg nem is ír ilyet.
2022. júl. 24. 14:25
 17/20 A kérdező kommentje:
Meg van olyan tárgy, amihez időpont sincs írva, így tervezni sem tudok és ráadásul csak 2-t jelenít meg, tehát túl nagy választék nem lesz. Vannak olyan tárgyaim is, amikből csak egyetlen egy időpont van. Tartok attól, hogy valami nem fog összejönni, mert ütközés lesz és nem fogom tudni megoldani.
2022. júl. 24. 14:27
 18/20 anonim ***** válasza:

Ezt sajnos nem tudom, én anglisztikás voltam.

Légyszi lépj be a Facebook csoportba amit írtam, sőt van külön tanáris csoport is, ott tutira fogsz ezzel kapcsolatosan is segítséget kapni:)

2022. júl. 24. 14:28
 19/20 A kérdező kommentje:
oké, köszi
2022. júl. 24. 14:30
 20/20 anonim ***** válasza:

Az előadások a legtöbb esetben csak egy időpontban vannak.

Amit meg tudsz csinálni, ha gyakorlati óra időpontja nem felel meg az az, hogy megkérdezed a tanárt (ha ugyanaz tartja mind a 2/3 csoportnak), hogy nem járhatsz-e a másik időpontra mert neked akkor másik órád van. Ha a teremben van még hely akkor sok esély van, hogy megengedi. Ilyenkor a neptunban maradsz azon a helyen ahova fel tudtad venni.

2022. júl. 24. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!