Felejtsem el az emelt matek érettségit?
Négy évet jártam szakgimibe, két évig olyan tanárom volt/10-ben, és 11-ben/, hogy szó szerint semmit nem tanultunk. A tanár bejött, és mindenféléről beszélt, csak a tananyagról nem. Mindenről beszélt, például mit főzött, mi van a családjávàla, barátnője mit csinál, stb. Aztán 45 perc múlva közölte, hogy "ja, ma sem haladtunk semmire? Jövő órán dolgozat!". De senki nem tudta miből, így történt az, hogy minden félévkor több, mint a fél osztály megbukott. Panaszt tettünk a szülőkkel közösen erre a tanárral a főigazgatónàl, de sajnos nem történt semmi, pedig még hangfelvétel is bizonyította azt, hogy ez a tanár szinte egy órán sem ad le tananyagot.
A lényeg az, hogy körülbelül nulla tudással mentem középszintű matek érettségire, amin majdnem megbuktam, és szóbeliznem kellett belőle. Úgy lett meg a 38%, ami igen nagyon gyér, de akkoriban örültem, hogy egyáltalán meglett.
Mostanra még amit tudtam is elejfetettem/mondjuk nem igazán tudtam semmit/, de kinéztem egy szakot egyetemen, ami nagyon tetszik, és emelt matek kell hozzá.
Általánosban egyébként ment a matek, ötös voltam, meg versenyekre jártam, de tudom, hogy az nem igazán számít ebben az esetben, mert ezt elérni nem nagy szám, meg itt amúgy is mindenki matekzseni/kivéve én/.
Szóval mivel 10-11-ben nem tanultunk semmit, 12-ben is csak egy 3,5-ös átlagot sikerült elérnem/mert nem volt alap amire építeni tudtam volna/, 9-ben pedig négyes voltam.
Ezek alapján szerintetek felejtsem el az emelt matek szintemelőt? Ne kezdjek hozzá még matektanàrral sem? Felesleges?
Vagy, ha nagyon ràgyúrok, heti kétszer eljàrok tanárhoz, és mindennap foglalkozok a 9-es anyagtól kezdve a matekkal, akkor van esélyem?
Nem mérnöki szakról lenne szó.
Csak az emelt matekot fogadják el? Melyik szakról lenne szó?
Ha van más opció,akkor én elgondolkodnék, de ha csak a matekot fogadják el,akkor nincs választásod,rá kell feküdni és megpróbálni.
Pilóta lehetsz kadétprogram keretében is pl a Wizzairnél, “csak” akkor le kell tenned egy előleget (több millió Ft), utána fogják állni a kiképzésedet (persze később levonják a béredből). Vagy lehetsz teljesen magánúton is úgy, hogy végigjárod a fokozatokat, kezdve a kisrepülőtől. Itt senkit se fog érdekelni az érettségid, viszont mindent magadnak kell állni.
Bármelyiket is választod, nem önmagában a pilótáskodáshoz kell emelt szint (hanem a mérnöki része miatt), de azért egy magabiztos középszintű matek- és fizikatudás ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!