Más karokon lévő szakok kötelező tárgyait fel lehet venni szabadon választható tárgyként?
Például ha felvesznek gyógyszerésznek akkor szabadon választható tárgyként lesz lehetőségem a matematika alapszak előfeltétel nélküli tárgyain részt veni?
(most vegyünk egy olyan ideális esetet, ahol nincsenek óraütközések)
Volt PPKEsként én simán felvettem szabadként más tárgyakat, ráadásul levelezősként.
Egyszer még mesterszakos tárgyat is. Furcsáltam is, bár ott a tanárnő azt mondta, hogy ő nyitotta meg nem-mesterezőknek is. Szal lehet valami tanárfüggő is.
Viszont (bánom), egyetemet váltottam. Itt kérvény kell a szabvállra meg minden. kre.
BME-n van, hogy beállítják követelménynek a tárgyfelvételhez, hogy bizonyos szakon tanulj, de ilyenkor van egy kérvény, amit ha lead az ember, akkor járhat a tárgyra. (Ehhez kell a tárgy egy oktatójának engedélye.)
De ezek is előfeltételként vannak megnevezve szerintem. Ha ezeken kívül gondolod, akkor pedig azt hiszem, hogy a BME-n is fel lehet venni bármi olyan tárgyat, amilyent említettél.
(Utolsó vagyok)
És az is hasznos lehet, hogy a BME-n az említett kérvényhez írásos engedély (pl. egy ímél) kell és nemkivételes esetben(ezek rögzítve vannak egy Tanulmányi és Vizsgaszabályzat nevű szabályzatban, amely fent van a BME Központi Tanulmányi Hivatal honlapján) a tárgyfelvételi időszak vége előtt kell leadni, ha nem akar az ember fizetni a tárgy felvételéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!