Valaki aki erdélyi és magyar szekción jár természettudományi szakra liceumba tudna mesélni egy kicsit a szakrol?
Figyelt kérdés
2022. júl. 20. 15:03
1/1 anonim válasza:
Azaz bio-kémiára? Mi érdekelne pontosan?:) Én most végeztem ott. Szerintem ez az a szak ami az 5-8 osztály folytatása. Kb egyforma arányban van minden tantárgy. De a töri, földrajz és az ilyen humán tantárgyak épp nincsenek olyan komolyan véve mint a matek, bio és ezek. Azért egy picit mégis inkább a reál tantárgyakra van téve a hangsúly. Viszont én azért ajánlom, mert ha mégis majd humán területre szeretnél menni egyetemre, itt tanulsz azt is. A filologián elmaradna a matek, bio, fizika és kémia tantárgy is amikre pedig kitudja, lehet szükséged lenne. Viszont itt tanulsz mindent. Ez persze iskolától függ, de 12be nálunk kb minden tanár hagyta hogy főleg az érettségi tantárgyakra fókuszáljunk csak, tehát jó fejek voltak, abba az évbe már nem erőltette mindegyik a saját tantárgyát!:) Én ajánlom ha egy kicsit is szereted a reál tantárgyakat. Sőt én megbántam, hogy nem matek-infora mentem, mivel lehet az informatika tudás is jól jött volna, vagy a matek, mivel ott M1es az érettségi, egy szinttel nehezebb mint a bio-kémiánál, viszont szerintem nem sokkal nehezebb és az emelt érettséginek van számítva pl Magyarországon, ha oda akarnál egyetemre menni, nagyon jól jönne. És ott is tanulsz rendesen más tantárgyat. Persze ha neked ezek nincsenek tervbe, nem kell erőltetni!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!