Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha 370 pontom van felvételinél...

Ha 370 pontom van felvételinél és mondjuk 295 lesz a ponthatár jövőhét csütörtökön, akkor automatikusan felvesznek?

Figyelt kérdés

Vagy ott még van egy rangsorolás, hogy nyilván akiknek több pontszámuk van, előbb azokat veszik fel. Vagy automatikusan, akinek megvan a pontszáma, az fel van véve?

Jogász szak lesz amúgy

2022. júl. 17. 06:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%
Nem nehezményeznek a nappalisok, ezt nem mondanám, inkább épp fordítva szokott lenni, és szerintem inkább abból van elege a nappalisoknak. Nálunk például folyton azt hajtogatták, hogy milyen jó a nappalisoknak, hogy van több szeminárium, meghogy milyen könnyű az életünk, mert nem dolgozunk. (Valóságban van 20% használható tanár, akikhez nyilván nem juthat be mindenki, a többi csak szivatásra van vagy arra, hogy leszívja az energiát, és amúgy a nappalis munkarend mellett a legtöbben dolgoznak még pluszba.) Nem teljesen ugyanazt tanulják, eleve a levelezős tanrend másabb, mert kevesebb elméleti tárgyuk van, mint a nappalisoknak, ami azért nagy segítség, mert pont azok olyanok, hogy senkit nem érdekel és különösebben nem hasznos, csak húzza az időt. Nem véletlen van, hogy levelezőről nem lehet átmenni nappalira, csak nappaliról levelezőre. Ugyanakkor folyton sírnak, hogy milyen nehéz az életük, persze nehéz az élet mindenkinek, meg az egyetem is, de konkrétan az egyik kiírta facebookra tavaly, hogy hogy lehet az, hogy a levelező nem könnyebb, mint a nappali, miféle dolog ez, holott ugyanazt a diplomát kapják, így aztán senki nem értette, hogy mi ez a kirohanás. Amúgy meg senkit nem kényszerítenek fegyverrel arra, hogy egyetemre járjon, szóval inkább hozzáállásban történik a nappalis oldalról nehezményezés, amit viszont az ilyenek váltották ki a hosszú évek alatt, levelezős oldalról meg szimpla irigység vagy nem tudom minek kellene nevezni, mert igazából nem tudom mire irigyek, még a tandíj is drágább a nappali önköltségen. Más egyetemen meg jogi karon nem tudom hogy van ez a helyzet, csak a sajátomat ismerem. De mindegy is, a kérdést megválaszolták, és messzemenően túltárgyaltuk. Sok sikert a felvételihez!
2022. júl. 17. 18:15
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
Igen. Nem a bentmaradásról beszéltem, hanem a bejutásról. Egyébként pedig igenis van különbség a levelező és a nappali képzés között. Látszik, hogy nem értesz a témához.
2022. júl. 17. 19:29
 13/15 A kérdező kommentje:

Hogy hogy nem értek a témához kiscsillag? Ez lesz a 3. diplomám.

Tudom, hogy miről beszélsz, meg azt is amiről nem beszélsz.

Köszi a válaszokat.

2022. júl. 17. 20:43
 14/15 anonim ***** válasza:
56%
Kiscsillag már van két diplomád, de nem tudod, hogy működik a felvételi rendszer/eljárás? Én adtam egy értelmes választ neked (#2), de már bánom, mert látszik nem vagy még érett semmihez. Hanyagold ezt az egyetemet, inkább menj el dolgozni.
2022. júl. 18. 08:41
 15/15 A kérdező kommentje:
Ne fárassz már.
2022. júl. 18. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!