Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha 370 pontom van felvételinél...

Ha 370 pontom van felvételinél és mondjuk 295 lesz a ponthatár jövőhét csütörtökön, akkor automatikusan felvesznek?

Figyelt kérdés

Vagy ott még van egy rangsorolás, hogy nyilván akiknek több pontszámuk van, előbb azokat veszik fel. Vagy automatikusan, akinek megvan a pontszáma, az fel van véve?

Jogász szak lesz amúgy

2022. júl. 17. 06:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
Ha a ponthatárt eléred vagy annál több pontod van, akkor fel vagy véve!
2022. júl. 17. 07:16
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
A ponthatár az utolsó felvett ember pontja lesz. Tehát ha valamit első helyen jelöltél meg és elérted a ponthatárt, akkor benn vagy
2022. júl. 17. 07:55
 3/15 anonim ***** válasza:
71%
Ez melyik egyetem? Csak mert nem hiszem, hogy 295 lenne a ponthatár jogi egyetemeken.
2022. júl. 17. 08:48
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
3: Önköltséges finanszírozási formában nem elképzelhetetlen.
2022. júl. 17. 10:39
 5/15 anonim ***** válasza:
93%

Csütörtök este konkréten meglesz, hogy felvettek és kész. Kapsz sms-t és a felvi is kiírja, hogy a blabla szakra felvételt nyert.

Eleve a pontok alapján rangsorolja az embereket, ha nincs több hely (akkor is ha van) kiírja mennyi az utolsónak a pontja, ami a ponthatár.

2022. júl. 17. 10:39
 6/15 anonim ***** válasza:
64%
3: a könnyen elvégezhető "gagyi" jogi egyetemeken önköltségesen nem elképzelhetetlen ez a ponthatár. Amikor én jelentkeztem 5 éve, az Eltén volt az önköltséges ponthatár olyan 370 körül, amit én szintén igen alacsonynak tartok, a Károlin meg azt hiszem ilyen 300 pont körül volt. Szerintem 390 pont alatt nem lenne szabad egy jogi egyetem önköltséges ponthatárának sem lennie. De remélhetőleg a kérdező csak szemléltetésképpen írta, hogy ha messze túlszárnyalja a ponthatárt, akkor tuti felveszik-e, de ezt meg már előttem megválaszolták.
2022. júl. 17. 11:49
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

6-os: az ELTE-n tavaly levelezőn 282 volt a ponthatár. :) az elég gagyi? :)

2022. júl. 17. 11:51
 8/15 anonim ***** válasza:
72%
A levelezőt sosem néztem annak idején, mert nappalisként jelentkeztem. Én nappalis pontszámokat említettem, azokban gondolkodtam csak. A többség amúgy is nappalis szerintem mindenhol. És igen, az eltés levelezősökről sajnos úgy átlagban meg is van a vélemény, akkor már tudom, hogy miért, de képzelem akkor milyen lehet ott, ahol még ennyit sem kell teljesíteni a bejutáshoz. Továbbra is úgy gondolom, egy jogi egyetemnek sem lehetne ilyen alacsony a ponthatára, és akkor hozzáteszem most, hogy levelezőn sem.
2022. júl. 17. 11:58
 9/15 anonim ***** válasza:
69%
3 voltam, igen, teljesen igazatok van. Tönkreteszik ezzel a képzés színvonalát, hogy akkor ezek szerint kb mindenki be tud jutni.
2022. júl. 17. 12:53
 10/15 A kérdező kommentje:

:DDD persze, bárki. Bárki bent is marad az első év után, nem? -Nem.

Mindig mindenhol nehezményeznek a levelezős hallgatókra, mintha bármi különbség lenne. Ugyanazt kell megtanulni, mint nappalin, csak a hét másik felében.

2022. júl. 17. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!