5. “Ez a kérdés kb. úgy hangzik, hogy mi nehezebb, egy gimi vagy egy nagyon erős általános iskola?”
Itt a pont. Teljesen más liga.
2022. júl. 13. 13:11
12/21 anonim válasza:
A jognál sokat kell seggelni (magolni), a PhD fokozathoz viszont önálló kutatás is kell.
Aszerint válassz, hogy mivel szeretnél az életedben foglalkozni: jogászattal (ügyvéd, vállalati jogász, bíró, ügyész), vagy kutatással.
2022. júl. 13. 16:23
13/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Munka mellett csinálnám, levelezőn, így nemtudom melyikhez kell több idő, ahogy a #12-es írta a “seggeléshez” vagy a kutatáshoz.
Melyiknek van nagyobb értéke általánosan illetve a munkaerő piacon?
2022. júl. 13. 23:04
14/21 anonim válasza:
A PhD-nak akkor van értelme, ha ott akarsz maradni az egyetemen kutatni és tanítani. A munkaerőpiacon nem lesz előny
2022. júl. 13. 23:23
15/21 anonim válasza:
A levelező jognak semmi értelme. Csak seggelni kell, és később nem fogsz tudni elhelyezkedni vele, mivel a levelezősöket (jognál) a munkahelyeken nem fogadják szívesen. Előnnyel fog indulni veled szemben egy nappalis jelentkező.
2022. júl. 13. 23:32
16/21 anonim válasza:
#13: PhD-t csak akkor van értelme csinálod, ha egy egyetemen vagy kutatóintézetben szeretnél elhelyezkedni. Semmi másra nem jó. Más munkahelyeken akár még hátrány is lehet, mert a leendő főnökök szakmai féltékenységét is kiválthatja. Sajnos Magyarországon sokan félnek attól, hogy valamelyik beosztottjuk a fejükre nő, s ezt úgy előzik meg, hogy eleve fel sem veszik azt, aki esetleg a pozíciójukat veszélyeztetheti.
2022. júl. 14. 06:47
17/21 anonim válasza:
A PhD a munkaerőpiacon is előny – német és amerikai nyelvterületen. És mivel az értékelhető állások java része itthon is német, így itthon is érték. Max. nem vallod be utólag, ha úgy ítéled meg a helyzetet. Én a személyimet sem irattam át. De az én szakmámban (data science / adattudomány) a PhD egyértelműen előnynek számít.
2022. júl. 14. 09:10
18/21 anonim válasza:
Alapvetően más karriered lesz egy jogi diplomával, mint egy PhD tudományos fokozattal.
Eleve mi az alap végzettséged, miből van MSc-d?
2022. júl. 20. 14:37
19/21 anonim válasza:
Kapaszkodj meg, kedves válaszadó. Én levelezőn végeztem a jogot, a PhD-t is munka mellett, már kutatóként szereztem. Ma az egyik legtöbbet publikáló magyar jogtudós vagyok. Aki nem érti a jogot, csak bemagolta, a következő sarokig nem jut el.
2022. júl. 24. 20:48
20/21 anonim válasza:
Le lehet pontozni, de attól még a tény tény marad. Amúgy a kérdező hozzáállásával én egyiket sem ajánlom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!