Szerintetek menne a fogorvosi szak?
Sziasztok!
Egy igen érdekes helyzetben vagyok éppen...az érettségim elég jóra sikeredett 440 pontom lett, de csak jövőre szeretnék menni egyetemre...
30 pontot kaptam arra +ban, hogy nekem egyébként diszgráfiám van...persze ez mára már nem olyan vészes mint régen volt, mert imádok olvasni és fejlesző tanárokhoz is jártam...Nagyon szeretném megjelölni a fogorvosi kart, de nem tudom, hogy ezzel az apró hátrányossággal sikerülni is elvégeznem...a bioszt szeretem, de főleg a latintól félek mert egy új nyelvet kell elsajátítani...spanyolul egy kicsit beszélek és angolul, bár nem hiszem, hogy a spanyol a nagy segítségemre lenne ebben.
A másik szak ami még érdekel az a pszichológiai...oda is elegendő lenne a pontom talán még közelebb is állna hozzá, mivel a diszgráfiám miatt az ami hátrányt tud néha okozni az érzelmi intelligenciám ezt kompenzálja...emiatt nagyon érdeklődő vagyok az emberekkel és kielemezem őket és mindig próbálom nekik segíteni.
Anno tettem már fel kérdéseket erre az oldalra és nem voltam elragadtatva az anonim válaszadoktól...mondván mit akarok én az élettől, ha egy szerencsétlen fogyatékos vagyok (annak ellenére, hogy a 30 pontom nélkül is elértem a 410 pontot, ami elég sok helyen megállja a helyét)
A közeljövőben Kérném mellőzni ezeket... köszönöm
Pár dolgot tisztázzunk:
1. Nem fogorvosi kar, hanem fogorvos szak.
2. Esélyegyenlőség - fogyatékosság jogcímen nem 30, hanem 40 pont jár (azzal, hogy legfeljebb 100 többletpont adható).
3. Mivel a fogorvosira két emelt érettségit kérnek (biológia és kémia vagy fizika), ezért már kapni fogsz 100 többletpontot, vagyis esélyegyenlőségért nem kapsz többletpontot. Mivel elszámoltak többletpontot neked, felteszem, nem emelt biológia és emelt kémia/fizika érettségikkel lett 440 pontod, úgyhogy joggal merül fel bennem a kérdés, hogy milyen érettségi eredményeid vannak és milyen szinten?
Mindkettő menne szerintem. Nyugi, egy diszgráfia nem lesz akadályozó tènyező abban, hogy elérd az álmaid :)
Én diszkalkuliás vagyok és mentőtisztnek tanulok. Ugyanígy megkaptam amit te is, hogy na egy diszkalkuliás ne akarjon ilyen szakon tanulni, meghogy jajjj ő nem lenne nyugodt ha egy diszkalkuliás mentős érkezne ki hozzá.
Aztán mégis itt vagyok, jövőre végzős leszek, egyszer sem csúsztam, a gyakorlatokon kiválóan helytálltam. Aki meghalt a kezeim között (hálistennek nem sok ilyen volt), az bárki kezei között meghalt volna sajnos.
Szóval csak hajrá, ne engedd, hogy a negatív megjegyzések eltántorítsanak. Sok sikert kívánok a tanulmányaidhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!