Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen egyetemi szakokon van...

Milyen egyetemi szakokon van a pszichológiai alkalmassági teszt?

Figyelt kérdés

Tudtomal rendészet,pedeagia.

Miket tudtok ezeken kívül?

2022. jún. 22. 22:23
 1/7 anonim ***** válasza:
54%

Katonasagnal is van, nke-hhkn

Pedagogian van? Ez meglep, akkor valoszinuleg ott is olyan mint a hhk-n… nem er semmit 😆

2022. jún. 23. 06:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező által említett pedagógus szakokon az alkalmassági vizsga csak nagy jóindulattal nevezhető "pszichológiai alkalmassági tesztnek". Aki nem teljesen nyilvánvalóan idegroncs vagy beszédhibás, simán átmegy. A rejtettebb lelki sérüléseket vagy személyiségzavarokat nem szűrik ki.

Egyébként úgy tudom, a rendészeti és katonai szakok kivételével sehol máshol nincs pszichológiai alkalmassági vizsgálat. Kevés kivételtől eltekintve (a katonai, rendészeti, a művészeti és az imént említett pedagógus szakok) az alapszakokra átalában személyes megjelenés nélkül, pusztán az érettségi alapján veszik fel az embereket. A mesterszakokon viszont igen gyakori a szóbeli felvételi elbeszélgetés vagy vizsga, s szerintem ha valaki ott nyilvánvalóan idegbetegség jeleit mutatja, akkor az jelentősen ronthat az esélyein.

2022. jún. 23. 07:06
 3/7 A kérdező kommentje:
És enyhe néha kicsit erősebb dadogás ezeken a szakokon kizáró ok általában?
2022. jún. 23. 10:36
 4/7 anonim ***** válasza:
71%

#3: Pedagógus szakokon az összes beszédhiba kizáró ok. De ettől függetlenül is ha valaki dadog, akár csak néha is, annak azt tanácsolom, hogy a saját jól felfogott érdekében soha, de soha eszébe ne jusson pedagógusnak menni! A pedagógiai helyzetek stresszel és konfliktusokkal járnak, s ezekben is helyt kell állni, méghozzá magabiztosan, jó fellépéssel. Ha ilyenkor egy pedagógus dadogni kezd, el van ásva. Ezt tanárként mondom neked!

Ugyan nem vagyok rendőr vagy katona, de szerintem lényegében ugyanez elmondható a rendészeti és katonai pályákra is.

2022. jún. 23. 14:30
 5/7 anonim ***** válasza:
37%
Cáfolnám az utolsót... Gyógypedagógia szakon vagyok, nálunk csak a logopédia szakirányon van alkalmassági( illetve,ha lenne még hallássérültek szakirány,akkor azon kérnék). Nyilván nem előnyös,ha valaki dadog,de szűrni senki se szűri a többi szakirányon.
2022. jún. 23. 15:36
 6/7 anonim ***** válasza:
60%
#5: Furcsa módon a gyógypedagógia szakon valamilyen irracionális okból valóban nincsen szóbeli alkalmassági vizsga. Az összes többi pedagógus szakon van. De ettől függetlenül beszédhibával semmiképpen nem tanácsolható semmilyen pedagógus pálya. Szerintem egyébként is a kötelező tanítási gyakorlaton erősen kétséges, hogy bárkit is átengednek beszédhibával. Én semmiképp nem reszkíroznám meg, hogy eltöltök 3 évet valahol kemény tanulással, aztán a végzés előtt eltanácsolnak a pályáról. Ha én lennék mentor tanár, beszédhibás hallgatót semmiképp nem engednék a pedagógus pályára, az biztos. Körülbelül olyan volna ez, mint színvak embert vonatvezetőnek engedni, vagy diszlexiást újságírónak.
2022. jún. 23. 15:53
 7/7 anonim ***** válasza:
60%
Szomorú, mert az egészségügyi szakokon nagyon kellene, hogy legyen ilyen alkalmassági.
2022. jún. 23. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!