Milyen egyetemi szakokon van a pszichológiai alkalmassági teszt?
Tudtomal rendészet,pedeagia.
Miket tudtok ezeken kívül?
Katonasagnal is van, nke-hhkn
Pedagogian van? Ez meglep, akkor valoszinuleg ott is olyan mint a hhk-n… nem er semmit 😆
A kérdező által említett pedagógus szakokon az alkalmassági vizsga csak nagy jóindulattal nevezhető "pszichológiai alkalmassági tesztnek". Aki nem teljesen nyilvánvalóan idegroncs vagy beszédhibás, simán átmegy. A rejtettebb lelki sérüléseket vagy személyiségzavarokat nem szűrik ki.
Egyébként úgy tudom, a rendészeti és katonai szakok kivételével sehol máshol nincs pszichológiai alkalmassági vizsgálat. Kevés kivételtől eltekintve (a katonai, rendészeti, a művészeti és az imént említett pedagógus szakok) az alapszakokra átalában személyes megjelenés nélkül, pusztán az érettségi alapján veszik fel az embereket. A mesterszakokon viszont igen gyakori a szóbeli felvételi elbeszélgetés vagy vizsga, s szerintem ha valaki ott nyilvánvalóan idegbetegség jeleit mutatja, akkor az jelentősen ronthat az esélyein.
#3: Pedagógus szakokon az összes beszédhiba kizáró ok. De ettől függetlenül is ha valaki dadog, akár csak néha is, annak azt tanácsolom, hogy a saját jól felfogott érdekében soha, de soha eszébe ne jusson pedagógusnak menni! A pedagógiai helyzetek stresszel és konfliktusokkal járnak, s ezekben is helyt kell állni, méghozzá magabiztosan, jó fellépéssel. Ha ilyenkor egy pedagógus dadogni kezd, el van ásva. Ezt tanárként mondom neked!
Ugyan nem vagyok rendőr vagy katona, de szerintem lényegében ugyanez elmondható a rendészeti és katonai pályákra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!