Anglisztika szakot nehéz elvégezni?
#6: Habár én másik nyelvszakot végeztem, de nagyon sokaknak szerintem nincs is céljuk az ilyen jellegű szakokkal, és boldog-boldogtalant felvesznek.
Nálunk sem volt könnyű az alapvizsga, nyilván kell tanulni, mint mindenhol, de akinek volt is célja vele, és tanult, az átment a vizsgán előbb-utóbb.
Utolsó vagyok, azt még hozzátenném, hogy bölcsész szakokon talán könnyebben "átrugdossák" a rosszabbul teljesítő hallgatókat is, és többségében egyáltalán nincsenek olyan ráépülések, mint mondjuk mérnöki szakokon...viszont a végzés után nem olyan egyértelmű, hogy mire vagyunk képesítve, mert nincs egy konkrét végzettségünk, és nagyobb pluszt kell beletennünk az elhelyezkedésbe, ill. többet kell tennünk egyénileg a karrierünkért, esetleg még tanulni valami mást is.
Szerintem nem feltétlen elvégezni nehéz ezeket a szakokat, bár nyilván ezek is egyetemi szakok, és nem könnyűek, sokszor nagy a tanulandó mennyiség is...de a végzés után szerintem nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!