Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gimis földrajzkönyvvel kapcsol...

Gimis földrajzkönyvvel kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés

Nyilván igen :D

Gimisek vagy nem annyira régen érettségizettek, mint én: szeretném egy kicsit áttanulmányozni azokat a földrajzkönyveket, melyek a kontinensekkel, országokkal foglalkoznak közvetlenül, domborzat, vízrajz, természeti kincsek, nagyvárosok, stb.

Szóval nem csillagászat, légköri viszonyok, meg a földtörténeti korok érdekelnek, hanem a "közvetlen" földrajz.

Tudnátok ajánlani olyan földrajz tankönyvet, tankönyveket (szerző, melyik évfolyamban tanultatok belőle), amit érdemes lenne beszereznem, ha az országok földrajzával foglalkoznék?

Köszi mindenkinek, aki választ ad!

2022. jún. 9. 06:20
 1/2 anonim ***** válasza:

Nekem van egy olyan könyvem, hogy Tamasics Katalin - Kontinensek Földrajza. Az hasonló, de régi már eléggé. Ezért nem biztos, hogy eléggé releváns.

A 10. osztályos Mozaikos tankönyv is körülbelül az említett kritériumoknak megfelelő. Abban leginkább a gazdasági, társadalmi témákról van szó.

Én 4 éve érettségiztem.

2022. jún. 9. 19:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Ezt regionális földrajznak hívják, amiről beszélsz, nem "közvetlen" földrajznak :D

A tanterv szerint a 7-8. osztályos anyag mindig regionális földrajz, Magyarország részletesen megjelenik, illetve a 10. osztályban is előkerül.

A jelenlegi tankönyvek a tankonyvkatalogus.hu oldalon megtalálhatóak, a régebbiek nem tudom, hogy online elérhetőek-e, nekem annak idején a Mozaik Kiadós volt.

Bár nem középiskolai tankönyv, hanem egyetemi, de az Európa regionális földrajza című könyv is jó, csak picit régi. Az első kötet a természetföldrajz, a második a társadalomföldrajz. Ez a neten is elérhető. Egyetemi tankönyvek egyébként minden kontinensre készültek, bár nem tudom, mennyire érhetőek el online.

2022. jún. 11. 22:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!