Gimis földrajzkönyvvel kapcsolatos kérdés?
Nyilván igen :D
Gimisek vagy nem annyira régen érettségizettek, mint én: szeretném egy kicsit áttanulmányozni azokat a földrajzkönyveket, melyek a kontinensekkel, országokkal foglalkoznak közvetlenül, domborzat, vízrajz, természeti kincsek, nagyvárosok, stb.
Szóval nem csillagászat, légköri viszonyok, meg a földtörténeti korok érdekelnek, hanem a "közvetlen" földrajz.
Tudnátok ajánlani olyan földrajz tankönyvet, tankönyveket (szerző, melyik évfolyamban tanultatok belőle), amit érdemes lenne beszereznem, ha az országok földrajzával foglalkoznék?
Köszi mindenkinek, aki választ ad!
Nekem van egy olyan könyvem, hogy Tamasics Katalin - Kontinensek Földrajza. Az hasonló, de régi már eléggé. Ezért nem biztos, hogy eléggé releváns.
A 10. osztályos Mozaikos tankönyv is körülbelül az említett kritériumoknak megfelelő. Abban leginkább a gazdasági, társadalmi témákról van szó.
Én 4 éve érettségiztem.
Ezt regionális földrajznak hívják, amiről beszélsz, nem "közvetlen" földrajznak :D
A tanterv szerint a 7-8. osztályos anyag mindig regionális földrajz, Magyarország részletesen megjelenik, illetve a 10. osztályban is előkerül.
A jelenlegi tankönyvek a tankonyvkatalogus.hu oldalon megtalálhatóak, a régebbiek nem tudom, hogy online elérhetőek-e, nekem annak idején a Mozaik Kiadós volt.
Bár nem középiskolai tankönyv, hanem egyetemi, de az Európa regionális földrajza című könyv is jó, csak picit régi. Az első kötet a természetföldrajz, a második a társadalomföldrajz. Ez a neten is elérhető. Egyetemi tankönyvek egyébként minden kontinensre készültek, bár nem tudom, mennyire érhetőek el online.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!