Mi az első lépés?

Figyelt kérdés

Szeretnék pszichológiát tanulni,azonban az évekkel korábban tett érettségim egészen gyenge.

Ez év hátralévő részét,valamint a következő évet a tanulmányaim megújítására,megjavítására szeretném szánni.

Mire lesz szükségem,hogy jó eséllyel felvételt nyerjek?

2022. jún. 7. 13:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg a felvi.hu-n a felvételi tárgyakat és a korábbi évek ponthatárait. Emelt érettségi kell legalább 1 tárgyból és nyelvvizsga se árt. Magasak a ponthatárok, ezért újra kellene érettségizni a szükséges tárgyakból.
2022. jún. 7. 13:37
 2/3 anonim ***** válasza:

[link]

Itt láthatod, milyen érettségi tárgyakat fogadnak el (mindegyik egyetemen ezek a követelmények). Ezen felül nem árt egy-két nyelvvizsga, hiszen ahogy az első is írja, magasak a ponthatárok.

2022. jún. 7. 13:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is így mentem pszichóra. Újra le kell érettségizni. É

Hajdan töri-magyar faktos voltam, de tíz évvel később már semmire nem emlékeztem, és inkább azt néztem meg, mi az, amiből kisebb az anyag, és esetleg később hasznos. A biosz volt az, abból mentem emeltre. Később jól jött, mert amikor mások szenvedtek az anatómiával, neuropszichológiával, és a kognitív lélektan bioszos részeivel, én sokkal lazábban voltam. Az anatómia buktató tárgy volt akkoriban.

Most már a gyerekeimnek keresek képzéseket, és vannak nagyon jó online felkészítők érettségire. Bármelyik tárgyat választod, az sokat segíthet. Ne csak egyedül tanulj.

A nyelvre is szükség van, mert nagyon sok az angol cikk, főleg az Eltén.

Ha túl nagy falatnak érzed, akkor nézd meg a coach képzést. Nemcsak pszichológusként tudsz embereknek segíteni, hanem vannak más utak is.

2022. jún. 8. 06:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!