Osztatlan tanárin jelenleg melyik szakpárt érné meg jobban elvégezni? Magyar-töri vagy töri-könyvtár? Levelezőn mennyiben másabb végigcsinálni? A nyelvészet vagy az irodalom lehet húzósabb? A törivel már nagyjából képben vagyok.
Attól függ, hogy mihez akarsz majd kezdeni utána.
Ha könyvtáros akarsz lenni, akkor töri-könyvtár.
Ha tanítani szeretnél, akkor magyar-töri.
Ha tanár akarsz lenni, de nem akarod az egész életedet rááldozni (vagyis éjjel-nappal dolgozatokat javítani), akkor töri-könyvtár.
Ha pl. újságíró akarsz lenni, akkor magyar-töri.
Hogy a nyelvészet vagy az irodalom húzósabb-e, az attól függ, hogy melyik érdekel jobban.
Igen, mondjuk ez így logikus.
Főként tanítani szeretnék, ezért is vettem előbbre a magyar-törit. Nekem valószínűleg a nyelvészet fog nagyobb nehézséget okozni, mert irodalomból vagyok jobb.
Jelenleg lényegében bárhova bármilyen szakkal felvesznek, ha tanítani szeretnél. Gyanítom 6 év múlva sem lesz merőben jobb a helyzet.
Én inkább a könyvtárt választanám a magyar helyett, abban benne van az a lehetőség, hogy mi van, ha mégsem a suliban képzeled el az életedet? Mi van, ha erre csak pár év múlva jössz rá?
Aztán ha bejön a munka, és annyira jó vagy, akkor a munkáltatód még simán beiskolázhat más szakra is, persze ha van rá szükség.
De mondom, jelenleg az álláshirdetések jelentős részében "bármelyszakos" tanárt keresnek.
"nincs túl sok tehetségem a nyelvekhez"
Akár igaz ez, akár nem, ha így gondolod, akkor a nyelvészet lesz húzósabb, nem az irodalom. :)
"Én még sosem hallottam, hogy iskolában könyvtár, mint tanóra létezne."
Külön tantárgyként nem, de tanóraként azért létezik, olyasmi módon, hogy mondjuk minden(?) osztálynak van egy évben 1-2-3 könyvtári órája és kész.
Viszont egy olyan iskolai könyvtárosnak, akinek nincsenek órarendi órái (pedig van másik szakja is), nem osztályfőnök, nem munkaközösségvezető és a tankönyvrendelés se az ő nyakába van varrva, elég nyugis állás lehet, azt hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!