Magyar-töri tanárszak vélemények? Akinek esetleg volt része benne magyaron az irodalmat vagy a nyelvészetet tartotta nehezebbnek? Törin mennyire gáz a latin és a történeti földrajz? (Nem vagyok túl erős a topográfiában, de persze minden tanulható.
Szia!
A nyelvészet nyilván nehezebb, de jobban tanulható, élvezhetőbb, mint az irodalom. Az irodalom zömében száraz életrajz magolás,szakirodalom bújás, elvétve egy-egy verselemzés. (Az inkább gyakorlaton fordul elő.)
Latin nálunk csak azoknak van, akik a gimnáziumi végkimenetelt választják. Történeti földrajz egy híresen nehéz tárgy itt, ezzel rémisztgetik az elsőéveseket, de szerintem bőven megcsinálható. Sok a térkép, nagyon. Nagy-Mo. összes folyója, hegysége, hágója, kis-közép-nagytájak, összes vármegye székhellyel, székely székek, 5 szász város, kiváltságolt városok, stb. Szóval sok, és elsőre nagyon nehéz, de ha folyamatosan tanulsz, teljesíthető.
Szia
Ez melyik egyetem? Több helyre is beadtam a jelentkezést, csak nekem a levelező jöhet számításba, így Miskolc, Nyíregyháza és Eger a 3 esélyes. Miskolcról többet tudok, mert odajárt egy volt tanárom és nagyon jóban voltunk, de ő is mondta, hogy meg kell barátkoznom a térképpel, viszont mindkettő csak 1,5 éves tantárgy úgyhogy túlélhető.
2-es vagyok.
Pesti egyetem. A régi rendszerben még van külön kimenetel, az újban már valóban nincs. A történeti földrajz pedig nagyon hasznos, nagyon érdekes tárgy, de a felét sem fogod tanítani, így a tűpontos helyismeret annyira nem fontos. Oda lesz írva a térképre. Nyilván tudjad, hogy mi hol van, melyik részén a térképnek, de nem tudod fejből pontos koordinátákkal, hogy hol melyik területet fedi le a Nyírség, akkor sincs baj.
“ Pont az ilyen tudatlan hozzászólásokat kellene mellőzni, mert fogalmad sincs, hogy mit beszélsz és nem fogom részletezni...”
2 tanári diplomám van, tanárcsaládban nőttem fel, nem véletlen hagytam ott. Nézd meg a tanári bértáblát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!