Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Már késő gépészmérnökire...

Már késő gépészmérnökire készülni?

Figyelt kérdés
Biosz és kémia fakton vagyok, orvosira készültem de mostmár inkább a gépészmérnöki érdekel. 11.-es vagyok. Ha magántanárral elkezdek készülni matekra és fizikára még a következő tanévben, magántanárral (úgy hogy egyikből sem megyek érettségizni emelt szinten, csak kémiából, mivel a felvételi követelményeknek ez is megfelel) akkor az úgy még rendben lenne? Középszinten amúgy 5-ös vagyok ezekből.

2022. jún. 4. 20:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Simán. Sokan úgy is nagyon hamar kibuknak, hogy középiskolában jól tanultak, mások meg nem.

Ha az érettségire fel tudsz készülni, akkor az egyetemmel sem feltétlenül lesz gondod, csak legyél szorgalmas, járj be, még akkor is ha nagy a kísértés, hogy inkább aludj még.

2022. jún. 4. 20:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Sok múlik azon, mennyire jó a tanárod, pontosabban Te magad, mennyire veszed komolyan a matekot meg a fizikát.
2022. jún. 5. 00:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Azért ez elég erős váltás. Miért szeretnél inkább gépészmérnök lenni?
2022. jún. 9. 08:34
 4/4 anonim ***** válasza:
25%

Ha valamely egyenes tengelyű prizmatikus rúdra a határoló keresztmetszetek síkjára merőleges és azok súlypontján támadó ellentett értelmű erők működnek, akkor azt mondjuk, hogy az egyenes tengelyű prizmatikus rúd tiszta húzásra vagy nyomásra van igénybe véve.

Húzás esetén az alakváltozás megnyúlás, nyomás esetén zsugorodás.

2022. jún. 9. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!