Ha ledoktorálok kémiából, okosabb leszek, mint egy orvos?
Orvos vagyok, van dr. a nevem előtt. Egyszer sem jutott eszembe hogy másokkal összehasonlítsam magam.. Sőt, ha bemutatkozok munkahelyen kívül, nem is szoktam használni a dr.-t. Nem ettől vagy több vagy kevesebb a másiktól.
Kémiából/biokémiáról lehet jobban fogsz tudni egy orvostól, de élettani, anatómiai, klinikai témakörökben, magáról gyógyításról semmit se fogsz tudni. Nem is lehet összehasonlítani a két dolgot.
Mégis hogyan? Nincs receptírási jogosultságod. Laborban, ha meg tartotok antibiotikumot, az közel sem biztos hogy emberi fogyasztásra alkalmas oldat/tabletta, dózisa is más lehet.
Utolsó voltam
Elsősorban ismeretség alapján jutnék hozzá, pl. gyógyszerész spanok, akikkel volt pár közös óránk, néhány ismerős az orvosi karról, stb.
Egyébként a szintézismódszereket nekem is meg kellett tanulni.
"az közel sem biztos hogy emberi fogyasztásra alkalmas"
tudom, az etanol is fenollal szennyezett, a NaCl meg mikrobiológiai szennyezés miatt nem alkalmas, kb. semmit nem lehet laborban fogyasztani, de tisztítási eljárásokat ismerünk
"melyiket kezdenéd el szedni és mennyi ideig egy Helicobacter pylori fertőzésre?"
Elsősorban a félszintetikus aminopenicillint, az amoxicillint (nem vagyok allergiás [allergiásoknak cefalosporinból mondjuk cefuroxim]) lehetőleg klavulánsavval, így kivédve a ß-laktamázt, valamint valamilyen makrolidot, mondjuk klaritromicint. Lehetne még valamilyen aminoglikozidot, de azok ototoxikusak. Legalább 7 napig.
Egyébként nem ilyenre gondoltam, hanem egy jó kis streptococcusos mandulagyulladásra...
"Elsősorban ismeretség alapján jutnék hozzá, pl. gyógyszerész spanok, akikkel volt pár közös óránk, néhány ismerős az orvosi karról, stb."
Nem mindenki olyan korrupt ám, mint hiszed. Legtöbben nem akarnák elveszíteni az állásukat, a megélhetésüket és a szakmai jó hírnevüket egyszerre a te kedvedért, úgyhogy simán elhajtanának.
Burkoló?... Azt hiszem, lemaradtam egy körrel, én még csak itt tartok:
"Azt akarom, hogy hatalmam legyen és ott legyen a nevem előtt, hogy dr."
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!