Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » ELTE vagy Pázmány jogi kara?

ELTE vagy Pázmány jogi kara?

Figyelt kérdés
A közösség milyen? Szakmailag melyik éri meg jobban?

2022. jún. 2. 12:19
 1/4 anonim ***** válasza:
35%

Nos, egymástól a kér egyetem nincs messze, kb 10 perc séta. Szóval a lokális adottságok közel ugyanazok.

Az egyetemi szintű niveau talán a PPKE felé húz kicsit, mert az ELTE annyira heterogén, annyira sokféle embert foglalkoztat...

Szakmailag talán a PPKE lehet jobb választás...

2022. jún. 2. 13:33
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. De esetleg kifejtenéd egy kicsit jobban? Miért jobb szakmailag a Pázmány? Én úgy tudom az ELTE-n van több verseny meg szakkoli is
2022. jún. 2. 13:45
 3/4 anonim ***** válasza:
59%

Üdv az ELTE ÁJK-ról. A szakmai nívó megkérdőjelezése előtt érdemes megnézni az eredményeket országos és nemzetközi szinten is. Az ELTE konkrétan veri le Európát meg néha a világot is :D Van több pázmányos kollégám, tudnék mesélni a szakmai nívójukról és arról, hány óra pluszmunkát jelentett ez nekem.

Viszont az is hozzátartozik, hogy az ELTE gyilkos. Öli az önbizalmat, öli az önbecsülést, harmad-negyedévre az ember megutálja az egészet. Nem a szakot, az egyetemet. Így aki a klasszikus filmekben látható egyetemi életre vágyik az ne ide jöjjön, mert csalódni fog. Itt hozzávernek az emberhez egy könyvet, hogy akkor éjfélig 15 oldalas beadandó, akkora anyagokból szigorlatok, hogy arcon pörögsz, koffeintúladagolás, sírógörcsök az ember sorstársa. Miért vagyok még itt? Igazából az egóm nem enged el. Már akkor is végigcsinálom. De kemény nagyon.

A római jog viszont nem nehéz - a legkönnyebb tárgy az 5 év alatt, szóval attól csak rosszabb lesz :D

A kari élet egész jó, én több szervezetnek vagyok a tagja, ha gondolod privátban szívesen kifejtem. Sok a lehetőség, a tudományos élet szempontjából pedig a legjobb hely.

2022. jún. 2. 14:59
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat. #3 nagyon hálás lennék, ha kifejtenéd privátban:)

Előre is köszönöm.

2022. jún. 2. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!