Milyen a Budapest Film Academy-n tanulni?
Figyelt kérdés
Mindig is érdekelt a filmes szakma, és egy ideje nagyon foglalkoztat, hogy szeretnék valamit "tanulni", ezért nézelődtem egy kicsit és így találtam rá erre a sulira. A kurzusaik közül kettőt vagy hármat végeznék el. Esetleg, aki tanult ott, tudna pár dolgot írni róla? Azt tudom, hogy diplomát nem kapnék, hiszen nem egyetemi képzés, viszont amennyire látom, jelenleg nem igazán elvárás ebben a szakmában, hogy felsőoktatási végzettsége is legyen az embernek. Milyenek az órák? Valóban nem akadály, ha "nem tudok semmit", vagyis nincsen előzetes tudásom? A honlapon azt írják, hogy külön felvételi eljárás van. Ez hogy néz ki? Illetve, nagyjából hogy épül fel egy szemeszter? Igazából bármi tapasztalatra kíváncsi vagyok. :)2022. máj. 31. 21:47
1/4 anonim válasza:
Hódi Jenő-féle bagázsnak a fejőstehene. De úgy általánosságban az összes akadémiát érdemes kerülni, mert csak pénzlehúzásról szólnak.
2/4 anonim válasza:
Én idén végeztem el a vágó-hangmérnök kurzus alapképzését. Őszintén szólva, csak rosszakat tudok mondani. Egyrészt egy olyan csávó tartotta, aki vágóként dolgozik, de tanítani egyáltalán nem tud, így csak elmondta mindig, hogy mi mire jó az Avid nevű programban, melyik gomb mit csinál, de egyáltalán nem figyelte, hogy mi ebből mennyit értünk meg, csak néha mondott egy ilyet, hogy "szóljon, ha valaki esetleg nem érti". Nyilván ilyenkor senki sem jelentkezik, hogy ő miatta álljon meg az óra, de valójában alig lehetett követni. Másrészt egyáltalán nem akartak minket megtanítani vágni. Az órák fele filmnézéssel ment el, ahol teljesen tipik filmjeleneteket elemeztünk, pl. Rocky-montázsokat, meg Indiana Jones-os akciójeleneteket, ami tök oké lenne egy filmelemző órán, de itt elvileg vágni tanulunk. Nem adtak házit vagy megoldandó feladatokat, nem kellett összevágni semmit, nem kérdezték sosem, hogy boldogulunk a programmal, talán mert látták/tudták, hogy sehogy. Az utolsó órákon már csak nevettem, hogy mennyire nem akarnak tanítani semmit. A csávó bemondta óra felénél, hogy "látom, már kezdtek fáradni, úgyhogy mit szólnátok, ha kicsit moziznánk?" - és így minden óra fele már csak filmnézéssel ment el. A vizsga is teljesen fakultatív volt, csak annak kellett vizsgáznia, aki eltés ösztöndíjjal vette fel a kurzust. Volt, hogy emailt írtam az oktatónak, mert kifogásoltam valamit, persze válaszra sem méltatott. Lényeg a lényeg, senkinek sem ajánlom a BFA képzéseit, életem egyik legnagyobb lehúzása volt. Sajnálom, hogy nem találtam több negatív kritikát, mielőtt jelentkeztem rá, nem csak pénzt, de rengeteg időt is megpspóroltam volna.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, hogy ilyen tartalmasan leírtad. Én is olvastam egy-két negatívabb kritikát, de pont amiatt nem vettem őket igazán komolyan, mert csak annyit írtak, hogy "kerüld el", "ne menj oda", ezekből meg nem derül ki, hogy miért. Úgy terveztem, hogy mielőtt belevágnék egy nagyobb képzésbe, itt elvégzek kb kettőt és lesz egy kis tudásom meg talán ismerőseim is, de annyit nem ér az egész, hogy kifizessek rá olyan sok pénzt. Az meglepett, hogy csak az eltéseknek kellett vizsgázni. Akkor mi értelme az egésznek, ha nem mindenki vizsgázik? Legalább valami dísznek való papírt adtak, hogy elvégezted a képzést?
2022. júl. 18. 23:57
4/4 anonim válasza:
Igen, kaptunk egy letölthető oklevelet ezzel a szöveggel:
"Kivételes teljesítménye és odaadó munkája tiszteletére,
jelen oklevél igazolja, hogy
xy a 2022. évi, tavaszi szemeszterben sikeresen elvégezte a
VÁGÓ-HANGMÉRNÖK
gyakorlati kurzust."
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!