Hogyan kellene döntenem?
Én úgy is a kolit választottam, hogy szeretem a családom és Budapesten élünk. 20-30 perc alatt, átszállas nélkül bejutittam volna. Csak engem vonzott a vidéki városi élet meg a kollégium. Azóta is kolis vagyok, és nagyon szeretem.
Nem értem hogy probléma a tanulás. Elvonulsz a tanulóba, vagy zenét hallgatsz és kész. Én szeretek másokkal együtt lakni, egyedül unalmas lenne.
De ez mind beállítottság kérdése, van akinek nem való a koli.
Ha bírni fogod azt, hogy egy nap mondjuk 3 órád a nap különböző részén van (reggel, dél, este) és közben tudsz tanulni, ebédelni akkor vállalhatod az ingázást, de szerintem egyetemen nem éri meg. Nekem volt olyan nap, amikor 1 db másfél órás órám volt este, másnap meg reggel nyolctól kezdődött egy nehezebb nap. Nem olyan mint gimiben, hogy fixen letudod délelőtt az óráid.
Egyáltalán nem kell félni a kolitól, meg hogy mondjuk többen vagytok egy szobában. Sokkal kényelmesebb úgy, ha nem kell naponta 1-2 órát utazni is, meg reggelente korán elni, hogy beérj.
A kolikban vannak tanulók, az egyetemen csendes könyvtárak, és ha a szobatársaidat megkéred,biztosan hagynak tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!