Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyi esélyem van bekerülni...

Mennyi esélyem van bekerülni idén ELTE TKK matek-fizikara? Többi lent.

Figyelt kérdés

Kb 380-390 pontom lesz. Néztem előző évi adatokat de nem tudom eldönteni.

2021: 350 pont

2020: 387 pont

2019: 325 pont

2018: 390 pont

28 jelentkező van ebből 8an vagyunk akik első helyen jelöltük meg.

A másik amit nem értek, hogy miért van az,hogy a kapacitásnál 1<40 fő van de volt olyan év ahol első helyen 15 jelentkező volt és csak 11et vettek fel. Illetve az elmúlt években 11-nél több személyt nem vettek fel.

Akkor mit jelent a kapacitás ha nem is vesznek annyit fel?

2022. máj. 18. 13:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, 1000% hogy bekerülsz.

40 fő a kapacitás, tehát ennyi hely van, ez a max. létszám amit fel tudnának venni. Ha ennél eleve kevesebben jelentkeznek (tanárin nem szokott túljelentkezés lenni, nem egy népszerű pálya sajnos), akkor nyilván tökmindegy, mindenki simán bekerülhet.

Gondolj bele, az egzotikus tanári szakokon, mikor az egekben van a ponthatár, az nem azt jelenti hogy pl. tavaly 490 pont "KELLETT" ahhoz hogy valaki matek-német szakos tanár legyen, hanem az történt hogy abban az évben egyetlenegy ember jelentkezett erre és neki történetesen annyi pontja volt, tehát az lett a pont"határ" - annak ellenére hogy a kapacitásba befért volna még egy csomó más ember kevesebb ponttal is.

Aztán, attól még hogy valaki első helyen jelöl meg egy szakot, lehet hogy közben nagyon rosszul sikerült az érettségije és nem érte el a minimum 280 pontot sem, vagy nem ment el az alkalmassági vizsgára, akármi.

2022. máj. 18. 14:08
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ! Remélem igazad lesz és felvesznek 😊

Én úgy tudom, hogy már nincs alkalmassági vizsga. Legalább is nem kaptam semmi értesítést róla.

2022. máj. 18. 14:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi az elavultak az infóért, most megnéztem és az ELTE tényleg nem szervez alkalmassági vizsgát, ill. a minimum ponthatár 305.

Sok sikert!:)

2022. máj. 18. 14:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm 😊
2022. máj. 18. 16:12
 5/6 A kérdező kommentje:
392 pontom lett. Remélem tényleg felvesznek
2022. jún. 27. 22:22
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A friss Felvi statisztika szerint 28-an jelentkeztek, ebből 8 jelölte első helyen. Be fogsz kerülni csont nélkül :)
2022. jún. 28. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!