Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Most akkor melyik egyetemre...

Most akkor melyik egyetemre kell jelentkeznem?

Figyelt kérdés
Magyar és töri szakos tanár szeretnék lenni, egész eddig az ELTE - TKK volt tervben, de nézegelődtem és láttam egy oldalon, hogy oda van írva zárójelbe, hogy Szombathely. Akkor ha én most arra a szakra jelentkezek akkor nem is Budapestre járok egyetemre majd? Mert mindenképp oda szeretnék, de az ELTE TKK szakjainak alig 30% -ához van oda írva hogy Budapest és azok is ilyen japán föci szak pédául. Az összes többi tanári és pedagógiai szakon pedig nem lehet párba választani a törit és a magyart. Most kissé elvagyok veszve kevesebb mint fél év és meg kell jelölni valamit, viszont Szombathely semmiképpen nem opció. Valaki tudna segíteni, hogy most akkor lehet e azt a szakot pesten tanulni vagy nem?

2021. nov. 11. 00:39
 1/4 anonim ***** válasza:
32%
Hát ha Szombathely van melléírva akkor azt Szombathelyen fogod tanulni.
2021. nov. 11. 08:19
 2/4 anonim ***** válasza:
97%

Az összes többi tanári és pedagógiai szakon pedig nem lehet párba választani a törit és a magyart. <- Csak a Pázmányon, a Károlin..

Illetve az ELTE - BDPK (Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ..) van Szombathelyen, a sima TTK az Pesten, tehát az Eltén is tudod tanulni.

Ugyanakkor a helyedben még minimum háromszor átgondolnám ezt a magyar-töri párosítást. De ez már csak az egyéni véleményem.

2021. nov. 11. 08:56
 3/4 anonim ***** válasza:
78%
Ezt nem tudom, hol látod, de lehetetlen, hogy Pesten ne legyen ez a képzés. A felvi.hu-n vannak pontos infók (igaz, most a keresztféléves képzések látszanak csak rendesen), azt lesz érdemes nézni.
2021. nov. 11. 09:02
 4/4 anonim ***** válasza:
31%
Tanárként nem választanám ezt a szakpárt. A magyart elengedném, a töri mellé nyelvet vagy matematikát, ill. infirmatikát választanék. A magyar-töri nem egy piacképes páros.
2021. nov. 11. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!