Gyógytornász képzésre úgy olvastam bármilyen emelettel lehet jelentkezni. Emelt törivel is? Vagy azzal pont nem ?
Sziasztok!
Ezt valaki megerősítené nekem ? Engem nagyon érdekel ez a szak a diagnosztikai analitikus is...A felvin azt olvastam, hogy "csak" bioszt, kémiát, fizikát, matematikát, magyart, idegennyelvet, és egyebb Eü-s dolgot fogadnak el...de ugyancsak a felvin olvastam,hogy egyes szakokra bármelyik emeltet elfogadják, és a felsoroltak között volt ez a 2 szak is. Emelt törivel is lehet jelentkezni?
Felvin a szak leírása alatt a törit nem láttam felsorolva a követelmények között...Ebben cikkben pedig azt írja bármilyen emelt lehet ...
Mindkettőtöknek igaza van :D
Különítsünk el két dolgot:
1. Gyógytornász szakra melyik érettségi tárgyakat fogadják el a felvételi során?
2. Gyógytornász szakra melyik emelt érettségit fogadják el, amivel teljesíteni tudod a "kötelező 1 emelt" kvótát?
Az első esetben az a válasz, hogy a töri nem felvételi tárgy. Ennélfogva hiába csinálsz belőle emeltet, azért nem fogsz +50 pontot kapni.
A második esetben viszont az a helyzet, hogy valóban, az eü alapszakokra bármilyen tárgyból lehet teljesíteni a kötelező emeltet, annak ellenére, hogy az nem felvételi tárgy, de még egyszer: ezért nem fogsz többletpontot kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!