Egyetem v. fősuli + az odavezető út?
Szar az egész. Pl én A Pázmányra járok, nappalis tanító szakra. 4 éve, 90 pont volt itt a ponthatár, nekem 139pontom volt. /persze ekkor még máskép számították a pontokat./
Idén jelentkeztem ugyanebbe a suliba, óvóped szakra. és nem vettek fel, mert nem volt elég a pontom... Érdekes
Úgyh szar az egész rendszer...
2010. szept. 17. 19:01
2/11 A kérdező kommentje:
ahhhw jó kevés volt:| pl ahová én majd menni szeretnék ott már legalább 390 a felv pontszám: / hogy fogom én ezt megcsinálni, annynira nehéz basszusssss.
meg pl, mi lesz azokkal akiket nem vesznek fel államira, csaka fizetősre, és ha nem tudják fizetni? meg g majd évek múltán mi lessz azzal a sok hasznavehetetlen emberrel? meg minden annyira bonyolult.. mi legyek ha nagy leszek? hm.. jól is kéne keresni.. jó lenne ha szeretném is amit csinálok.. az emg nem árt ha kiváló vagyok benne :S:S:S
Az a baj, hogy ti csak nyavalyogni tudtok, persze, mindig az szidja a rendszert, akit még most se vesznek fel egyetemre, 20 évvel ezelőtt nem volt ennyi sírás-rívás, pedig kevesebben járhattak.
2010. szept. 17. 19:16
ha valamit nagyon akar az ember, akkor fel tud készülni azokra a borzasztó nehéz érettségikre! éppen ideje, hogy bekeményítsenek.
2010. szept. 17. 19:18
5/11 A kérdező kommentje:
hoppá, ezek szerint csak én fogom fel ennyire tragikusan?
persze gondolom nektek már biztos helyetek van, ezért mondjátok..
Első válaszoló vagyok. Én nem nyavajgok, csak nem értem h miért nem vettek fel, mikor annó 49 ponttal többem volt, mint a ponthatár. Akkor nyelvvizsgáért csak 10 pontot kaptunk. Emelt szintű érettségieim vannak, és nem volt 3asom.
Ráadásul a tanító és az óvó szak nincs messze egymástól, ezért is szerettem volna elvégezni mindkettőt...
A kérdező pedig azért nyavajog, mert még rá vár az érettségi és a pályaválasztás. Mindenki parázott annó az érettségitől, ma már tudjuk h nem kell, de ő még nem, mert nem élte még át. Utánna már rájön ő is h fölös parázni...
2010. szept. 17. 19:47
Nem kell mindenkinek egyetemre menni.... Nézd csak meg a kérdések itt. Sokkal többen kérdeznek rá felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre, mint egy éve ilyenkor. Mindenki kétségbeesetten írogatja, minek érdemes tanulni, hogy szedjen össze ennyi, meg annyi pontot. A mostani elsősök nálunk elkeserítőek, rengetegen zúdultak be az egyetemekre. Örülj neki, így aki nem odavaló talán nem jut be a réseken, és bizonyítsd be, hogy te megérdemled! Nem lesz könnyű munka, de ez van.
2010. szept. 17. 20:08
NEHÉZ ÉRETTSÉGIK??? HOL? Emelt szinten talán, de egy sima középszintű érettségit egy átlag tanulónak sem illik négyesnél rosszabbra megírni. Különben meg igaz, így is a kelleténél jóval többen vannak egyetemeken, és mivel hallgatói önkormányzatosként muszáj foglalkoznom is az újonnan érkezőkkel (meg persze a többiekkel is), egyre inkább látom, hogy mennyi életképtelen, buta ember kerül be az alacsony ponthatárok meg a sok szociális alapú támogatás miatt.
2010. szept. 17. 20:51
Ma már minden hülye egyetemre akar menni, azt' csodálkoznak, hogy nem férnek be... Azért nem férnek be, mert hülyéből rengeteg van, csakhogy egyetemre nem a hülyéknek kéne járni. Munkája meg se diplomával, se diploma nélkül nincs a felnőtt lakosság több, mint felének, ezt viszont a kapitalizmusnak köszönjétek.
2010. szept. 17. 22:25
az érettségik mindenkinek egyformán nehezek, szóval ezen ne sírjunk, hogy jaj, azért nehezebb nekem bekerülni, mert nehéz az érettségi. A vetélytársaidnak is pont ugyanolyan nehéz, egál.
2010. szept. 17. 23:44
Kapcsolódó kérdések: