Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire nehéz történelem-irod...

Mennyire nehéz történelem-irodalom tanárrá válni?

Figyelt kérdés
Jelenleg 11. osztalyos leszek jövőre, kettő középszintű nyelvviszgám lesz remélhetőleg érettségi előtt. Irodalom vagy történelem esetleg mindkettő tantárgyból emelet szintű érettségi letétele a cél. Átlag szerint matekból 2-3, irodalomból 5, nyelvtan 5, történelemből 4-5-ös tanuló vagyok, nemetből 4, angolból 4-5. Milyen nehéz a bejutás? Van esélyem az ösztöndíjra? Mit gondoltok?:)

2022. máj. 14. 19:52
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
20: Nem. Ezek szerint országos jelenségről van szó:( Nekünk konkrétan azt nyomta le, amit ő tanult az egyetemen.
2022. máj. 18. 08:28
 22/27 anonim ***** válasza:
19. Én jó vagyok humán tárgyakból, viszont ezeket a típusfeladatokat őszintén szólva ahogy a 4 év alatt tapasztaltam szinte senki sem gyakorolhatta be, ráadásul nagyon kevés olyan tanár van, aki emeltre készít fel, de idén még a középszintű vizsgák is szivatósak voltak, úgyhogy nem igazán lepődtem meg, hogy ennyire túlbonyolították az emelt törit, de ha 2-3 környékéről kell feltolnom a szóbelit még akkor is meglehet a szükséges eredmény, amivel bejuthatok egyetemre, csak az angoltól félek, hogy ezzel a selejtes nyelvtudásommal túlságosan eltoltam, de hátha nem lesz vele gond...
2022. máj. 18. 23:04
 23/27 anonim ***** válasza:
52%
Bejutni könnyű, bennmaradni sem vészes, ha tényleg rajongsz mindkét szakért. RENGETEG kell olvasni mindegyikből. A törit magolni kell (nyilván érteni is), irodalmon is minden hétre jut legalább egy kötet amit el kell olvasni, a nyelvészet meg kicsit reálos néha, azt nem elég olvasni/magolni, hanem logikazni kell sokat.
2022. jún. 10. 12:25
 24/27 anonim ***** válasza:
45%
23. Bent maradni sem vészes? Ja, alig egyharmada végezte el nálunk a szakot.
2022. jún. 10. 12:45
 25/27 anonim ***** válasza:
24. Azt írtam, hogy nem nehéz bentmaradni, ha ha rajong mindkét szakért valaki. Egyáltalán nem teljesíthetetlen. Nálunk is viszonylag kevesen maradtunk a végére, én is majdnem otthagytam, de nem azért, mert annyira nehéz lenne, hanem mert hosszú a képzési idő, tanári életpálya nem annyira kecsegtető és hasonlók. És hat eléggé lélekölő, mert nagyon sokat kell tanulni és olvasni.
2022. jún. 10. 17:56
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Szeptembertől új rendszer jön, ami már csak 5 éves, de vannak benne negatívumok a kompetenciák terén... Már ha csak azt nézem, hogy az emelt szinten való vizsgáztatáshoz és persze a felkészítéshez meg kell várni a minősítést, majd +1 év továbbképzés.
2022. jún. 10. 22:31
 27/27 anonim ***** válasza:
Mi lett azóta? Felvettek eltére végül?
2023. máj. 12. 08:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!