Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire nehéz történelem-irod...

Mennyire nehéz történelem-irodalom tanárrá válni?

Figyelt kérdés
Jelenleg 11. osztalyos leszek jövőre, kettő középszintű nyelvviszgám lesz remélhetőleg érettségi előtt. Irodalom vagy történelem esetleg mindkettő tantárgyból emelet szintű érettségi letétele a cél. Átlag szerint matekból 2-3, irodalomból 5, nyelvtan 5, történelemből 4-5-ös tanuló vagyok, nemetből 4, angolból 4-5. Milyen nehéz a bejutás? Van esélyem az ösztöndíjra? Mit gondoltok?:)

2022. máj. 14. 19:52
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a tanácsokat! Hány pont körül mozog a ponthatár az államilag támogatott intézményekben?
2022. máj. 14. 23:14
 12/27 anonim ***** válasza:

Nappali vagy levelező tagozatra szeretnél menni?

Én is beadtam magyar-töri szakra a jelentkezést és szerintem ha nem toltam el túlságosan az írásbeliket, akkor szóbelin simán lehet javítani.

Tavaly olyan 332-342 környéke volt, de a Felvin mindent megtalálsz, én csak a levelezőt néztem, mert munka mellett fogom tudni elkezdeni.

2022. máj. 14. 23:31
 13/27 A kérdező kommentje:
Nappali szakos:)
2022. máj. 14. 23:34
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem simán meglehet, ha két emeltet csinálsz, nekem az emelt magyar már elég keménynek tűnik ahhoz képest amilyen óráink és tanáraink voltak a 4 év alatt, ennek az iskolának nem erőssége a gimis tagozat... De töriből emelteztem, úgyhogy remélem, hogy nem lett olyan rossz, nem egyszerű az írásbeli sokszor még közepen sem, de ha van erőd két emeltet végigvinni, akkor szinte biztos, hogy felvesznek.
2022. máj. 14. 23:43
 15/27 A kérdező kommentje:
Egy emeleltet bizonyos, tenni fogok
2022. máj. 15. 00:29
 16/27 anonim ***** válasza:

Nem szükséges két emeltet írnod, elég egy, hogy teljesítsd az alap követelményt. Tanárin szokott előre meghatározott ponthatár lenni, ami azt jelenti, hogy se önköltségesre se államira nem vehetnek fel ez alatt. Idén 305, ez évente változhat, de nem túl jelentősen (max. +-10pont).

Az, hogy felvin látod, hogy az előző éves ponthatár 330-340 az nem jelent semmit. Jelentkezik 2 ember a 10 férőhelyes szakra és a kevesebb pontú pontszáma lesz a határ. Ez azt jelenti, hogy akár jóval kevesebbel is bejuthattak volna, mivel be sem teltek a férőhelyek.

Ha megütöd az előre meghatározott ponthatárt akkor veheted úgy, hogy fel is vettek :)

2022. máj. 15. 11:52
 17/27 anonim ***** válasza:
34%

"Átlag szerint matekból 2-3, irodalomból 5, nyelvtan 5, történelemből 4-5-ös tanuló vagyok..."

Aztán te is a reálos-matekos diákokat fogod szívatni, mint egyesek?:(

2022. máj. 15. 12:53
 18/27 A kérdező kommentje:
Most aztán lebuktam:(
2022. máj. 15. 13:55
 19/27 anonim ***** válasza:
14. Akkor ezt ezek szerint nem csak én gondolom így egyedül. Tényleg nehéz a töri, még középszinten is. Mondjuk én humántárgyakhoz full hülye vagyok, nem látom át, ez is tény. Én az esszéktől voltam ki. De szerencsére így is 62% lett. Remélem a szóbelin tudok rizsázni. Néztem a 2013-ast, mikor gyakoroltam, na akkor biztos Bukovári lett volna. :D
2022. máj. 18. 00:53
 20/27 anonim ***** válasza:
17. Mondasz valamit. :D Nem siófoki vagy véletlenül? Anno nálunk a reál osztályban is ugyanazon töri, s magyar tanárok tanítottak, akik a humánosokat is. Brrr. Borzalmas volt.
2022. máj. 18. 01:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!