Magyaro. -n milyen művészeti egyetemek vannak? Melyek az elismertebbek és melyikre érné meg jelentkezni?
Mome, Képző, és Sopron, esetleg Pécs. Ha művészeti iskolába jársz, akkor könnyebb jó felvételi anyagot összeállítani, és az ottani fordulókon is könnyebb lesz jól teljesíteni a felvételi feladatot. Ha viszont gimiből mész, és nem voltál rajzos, akkor nem sok az esélye, hogy felvesznek. Művészeti szakközepek erősebbek művészeti képzésben, mint a rajztagozatos gimik. Szóval, a művészeti egyetemekre, fősulikra nem az a lényeg, hogy zseni legyél magyarból, vagy matekból, hanem hogy nagyon jól tudják rajzolni (sőt, egyes szakokon mintázási, azaz szobrásztati feladatok is vannak felvételiben).
Nézz utána a kiszemelt sulik honlapján, hogy mik a követelmények.
az a helyzet, h közgázra jártam :S
akkor gondolom igy nem sok esélyem van még ha jól tudok rajzolni sem...?!
én is ugyanebben a helyzetben vagyok :/
gazdaságtan van most,de rühellem,mint a sz*rt,és a legjobban a művészetet szerettem mindig is.állitolag jol rajzolok,de semmilyen képzettségem sincs,pedig énis művészetire mennék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!