Szakdolgozatban plágium lehet?
A lényeg, hogy leadtam a szakdolgozatom, el is fogadták. Teljes mértékben saját magam foglalkoztam vele, tisztességesen rászántam az időt.
Van egy rész a szakdogában kb 20 sor, amiben egy szakirodalmi cikk tartalmát foglaltam össze a saját szavaimmal. Ebben a 20 sorban van egy sor, amit idézőjelbe tettem, mert egy eléggé specifikus meghatározás volt és jobbnak láttam úgy hagyni. Rögtön az idézet után nem tettem oda a hivatkozást, hanem majd csak a 20. sor végére, azért mert az egész 20 sor, tehát az idézet is ugyanannak a szakirodalomnak ugyanarról az oldaláról való. Ez így plágium?
Egy rögtönzött szöveget irtam most, csak hogy szemléltessem pontosan hogy néz ki a szövegem:
Kiss József magyar költő, irodalom tanár. 1910. szeptember 17-én született Budapesten. “Az egyik legkiemelkedőbb költőnek tartják egyedi stílusa miatt.” Jómódú polgári családban nevelkedett. Édesapja ügyvéd, édesanyja óvónő (Szabó, 2005, p. 18).
Nem értem a kérdést - vagy Te a plágium szó jelentését.
Megjelölted a forrást, valamint idézőjelbe tetted a hivatkozást. Tehát megjelölted, hogy nem a Tiéd a leírt gondolat. Mi a kérdés?
Ez nem plágium, legfeljebb nem teljesen az előírásoknak megfelelő forrásmegjelölés.
Egyrészt elfogadták, tehát nem tűnt fel nekik vagy nem találták megbocsáthatatlan hibának, másrészt ennyi erővel a hallgatók nagy részének az irományába bele lehetne szállni. Azt meg ne felejtsd el, hogy jó eséllyel te vagy a leginkább képben a témáddal, esetleg még a témavezetőd, de ő nyilván elfogadta, más jó eséllyel messze nincs jelenleg annyira képben az egésszel, mint te, pláne olyan szempontból, hogy hogyan és honnan, milyen logika szerint dolgoztál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!