Hogyan kell gyakorlatot szervezni magunknak?

Figyelt kérdés
Tanfolyam gyakorlattal és anélkül, utóbbinak is kell gyakorlat, csak magunknak kell szervezni, ezt hogyan kell? Bemegyek valahova, ahol ilyen szakmában dolgoznak és megkérdezem? Vagy hogy megy ez? Vagy válasszam a gyakorlatos tanfolyamot é bízzam a képzőre a gyakorlat szervezést?
2022. ápr. 28. 15:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen, a gyakorlat úgy szokott működni, hogy te keresel egy helyet, ahol a gyakorlati időt kitöltöd.

Attól függően, hogy milyen szakmát tanulsz, lehetnek megkötések. Például ha autószerelőnek tanulsz, akkor a szomszéd Józsi bácsi nem igazolhatja le a gyakorlati idődet, ugyanis nekik van valami jegyzékük, hogy mely autószerelő cégek/vállalkozók igazolhatják le a gyakorlati időt. Míg például egy fodrászképzésnél szerintem ilyen megkötés nincs.

2022. ápr. 28. 15:42
 2/4 A kérdező kommentje:

Kutyakozmetikus.

3 van a városomban, valamelyikben tuti kapok lehetőséget majd a gyakorlatra?

2022. ápr. 28. 15:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Ezt nem tudom. Egyrészt meg kell beszélned velük, hogy egyáltalán tudnak-e foglalkoztatni. Másrészt utána kell nézni, hogy ők leigazolhatják-e a gyakorlati idődet, bár szerintem ez utóbbival nem lesz gond.

Amennyire én tudom, a formai rész az, hogy írtok ezzel kapcsolatban egy szerződést, azt le kell adnod a „suliban”, majd később az igazolásokat. De ezt nagyon körül kell járni, nehogy az legyen, hogy a semmiért dolgozol.

2022. ápr. 28. 15:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Akkor inkább rábízom a sulira, ő biztos tudja mit csinál, én nagyon nem értek ehhez.
2022. ápr. 28. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!