Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tennétek, ha folyamatosan...

Mit tennétek, ha folyamatosan rossz jegyeket kapnátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mit tennétek, ha egy tantárgyból folyamatosan csak rossz jegyeket kapnátok, annak ellenére, hogy rendesen felkészültök az anyagból és nem lehetne másik csoportba menni?

És persze tovább szeretnétek tanulni.

2022. ápr. 20. 15:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
A jegyeidet nagy ívben sz*rd le (képletesen, nehogy tönkretedd az ellenőrződet). Bocs, hogy ezt mondom, de majd az érettségi lesz fontos (már ha érettségi tárgyról van szó). Ha nem érettségi tárgy, akkor válassz mást érettségire, és ezek a jegyek sehova sem fognak számítani.
2022. ápr. 20. 18:16
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Azt látom a hozzászólásaidból, hogy az önbecsülésedet közvetlenül összekötötted azzal az önképeddel, hogy neked kivétel nélkül minden tárgyból jól kell teljesíteni. Enélkül a maximalista cél teljesítése nélkül nem tudod magadat elfogadni. Ilyen helyzetben nem az a kiút, hogy rágörcsölsz a helyzetre, hanem az, hogy megpróbálod elfogadni magadat tökéletlennek. Nagyon keveseknek adatik meg, hogy kivétel nélkül mindenben sikeresek legyenek az életükben. Az emberek többi 99%-ának ha tetszik, ha nem, el kell fogadnia magában azt, hogy "ez és ez nekem nem megy túl jól", hacsak nem akar egész életében lelkibeteg lenni. A kudarcok és a saját korlátainkkal való szembesülések az élet természetes részei. Így tanuljuk az életet, hogy belátjuk a gyengeségeinket, s nem csak ezekre fókuszálunk, hanem közben az erősségeinket is látjuk a másik serpenyőben. Mondd magadban akár többször is naponta, mint egy mantrát: "ember vagyok, tehát tökéletlen vagyok, s ez így van jól".
2022. ápr. 20. 18:30
 13/16 A kérdező kommentje:

11-es és 12-es hozzászólás írója:

Teljesen egyetértek veletek, de főtantárgyról van szó, ráadásul ebből szeretnék továbbtanulni. Ezért is választottam fakultatív tárgyként és nem sima tárgyként.

2022. ápr. 20. 19:49
 14/16 A kérdező kommentje:

Emeltezni is akartam belőle, de szerintem egy álom marad.

Köszönöm szépen azoknak, akik válaszoltak nekem itt.

2022. ápr. 20. 19:54
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Későn válaszolok, de nem szabad ezen rágódnod.

Ha megy, és felkészülsz, akkor ne parázz, mert te mindent megtettél.

Ha tudnád én mennyi rossz jegyet szedtem be…. és sikeres ember lettem.

Nem a jegyeken múlik.

2022. aug. 27. 00:05
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod
2023. jan. 23. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!