Ha nem megy nagyon jól az angol, akkor komoly nehézségeid adódhatnak. Nem a nyelvet oktatják, hanem angolul vannak a tárgyak. Nyelvtörténeti és hasonló tárgyak. Az emelt angol középfoknak felel meg, anglisztikára nem árt ha már c1-es tudással érkezel. Ha valóban ez az álmod, akkor javaslom az angolod fejlesztését még egyetem előtt. Úgy sem lesz egyszerű, de elengedhetetlen a jó angol.
2022. ápr. 14. 22:48
2/8 anonim válasza:
Nem nehéz, inkább csak időigényes. Én nappalin tanulok és nagyon sok olyan tárgyam van, amire óráról órára kell több száz oldalas regényeket olvasni, beadandókat írni, prezentációkat készíteni stb. Úgyhogy maga az anyag (pl. egy előadás esetében amiből le kell vizsgáznod), nem vészes, érthető stb. és azt gondolom ebből a szempontból abszolút teljesíthető a szak. Ugyanakkor nekem nagyon sok időm elmegy az egyetemre, mert tényleg folyamatosan készülni kell a szorgalmi és a vizsgaidőszak alatt is. Viszont levelezőn gondolom nem ugyanez a követelmény, hiszen ott kevesebb órátok van. A nyelvtudás fontos valóban, de egyébként nekem is csak egy emelt érettségim volt és semmi gondom nem adódott ebből, mindent értettem, tudtam rendesen jegyzetelni, tanulni stb., nem éreztem kevésnek.
2022. ápr. 15. 11:23
3/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló!
Úgy lehet esetleg ügyeskedni, hogy a regények rövidített verzióját olvasod el,vagy nagyon belemennek a tartalomba?
2022. ápr. 15. 11:35
4/8 anonim válasza:
Attól függ, de szerintem nem igazán. Ha mondjuk egy irodalom előadásról és a hozzá tartozó vizsgáról van szó, akkor ott annyira nem fontos, hogy valóban elolvass mindent. Ebben az esetben sok mindent ki lehet hozni pusztán az előadás anyagából, szakirodalomból is és elég, ha csak tisztában vagy a művek tartalmával. Nem mondom, hogy soha nem kérdeztek olyat amihez el kellett olvasni a könyveket vagy ne lenne nehezebb jó jegyet szerezni, de itt meg lehet úszni az olvasást. Viszont a szemináriumokon szerintem nem lehet elsunnyogni, mert ott az órák gyakorlatilag magáról az olvasmányról szólnak (meg szoktunk beszélni ki mit gondol róla, milyen élmény volt, reflektálni kell bizonyos témákra, használni kell a szöveget stb. és szoktak lenni páros-csoportos feladatok is), illetve a beadandókhoz és prezentációkhoz is el kell olvasni mindent (hiszen ott is a szövegből dolgozol, hivatkoznod kell rá stb.).
2022. ápr. 15. 12:12
5/8 A kérdező kommentje:
Én anno elkezdtem még nappalin az anglisztika szakot,csak más fele sodort az élet, és nem fejeztem be és nálunk a bevezetés az irodalomtudományba nevű tantárgynál voltak novellák, amiket el kellett olvasni, és esszéket írni belőlük, a leghosszabb regény az Egerek és emberek volt, de ott megnéztem a filmet, meg a rövidített változatot elolvastam, és így 3- ast kaptam az esszémre.A tantárgyat kettessel zártam.
Nektek milyen más tárgyaitok vannak még, ahol sokat kell olvasni?
Én csak a bevezetés az irodalomtudományba emlékszem.
2022. ápr. 15. 12:34
6/8 anonim válasza:
A legtöbb egyetem oldalán elérhető a tanterv, ott láthatod, hogy milyen tárgyakat kell teljesíteni. Ami irodalom, arra általában kell is olvasni.
2022. ápr. 15. 12:36
7/8 anonim válasza:
"Úgy lehet esetleg ügyeskedni, hogy a regények rövidített verzióját olvasod el,vagy nagyon belemennek a tartalomba?"
Nem muszáj ám egyetemre járni, ha nem akarsz tanulni, ugye tudod? Ha csak a kettes a cél, azzal úgyse mész majd semmire.
2022. ápr. 16. 21:51
8/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!
Így munka mellett nem mindegy, hogy több száz oldalas regényeket, vagy esetleg kisebb terjedelmű novellákat kell elolvasni, és elemzéseket írni belőlük hétről hétre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!