Bejuthatok pszichológiára technikumból?
16 / L
Most 10. - es vagyok, és nagyon érdekel a pszichológia. Rengeteg könyvet, cikket olvasok minden ilyenfajta témában.
Tehát technikumba járok, ez nem 4 éves, hanem 5. Turisztikát tanulok, de nem érdekel. Igazából azért oda jelentkeztem, mert a barátnőim is. Már bánom. :(
Elolvastam a követelményeket.
Én kitünő vagyok. Emelt fokú érretségit szeretnék történelemből, és magyarból. Illetve 13. - ban a nyelvvizsgát.
Szeretem az embereket, és mivel én is számtalan mentális betegséggel küzködtem / küzdök. Nagyon szeretnék segíteni minden ilyen embernek.
Technikai akadálya nincsen a bejutásnak, de nehezebb lesz, mintha gimiből mennél, arra azért készülj fel. Tapasztalatból írom. Sok plusz időt és energiát, meg valószínűleg pénzt is rá kell áldozni.
Viszont pszichológusok nem igazán foglalkoznak mentális zavarral élő emberekkel, az nem az ő szakterületük (feltételezem azért szeretnél pszichológiára jelentkezni, mert pszichológus akarsz lenni).
5. válaszoló: a klinikai szakpszichológusok pont mentális betegekkel foglalkoznak. Meg mire a kérdező oda jut, lehet, hogy tök más kezdi el érdekelni, és mondjuk párterapeuta lesz. Szerencsére elég széleskörű terület a pszichológia, úgyhogy sok irányba lehet menni, de igenis foglalkoznak bizonyos pszichológusok mentális zavarokkal.
Egyébként ahogy a többiek már leírták, egyedül az érettségik (és az ezekhez tartozó plusz pontok, vitt jegyek...) számítanak, az nem, hogy milyen iskolába jártál. Sokak szerint persze könnyebb egy gimiben jól érettségizni, de ha elég szorgalmas vagy, akkor nem hiszem, hogy különösebb problémáid lennének a jó eredményekkel. :)
És tudom, hogy nem erről szólt a kérdés, de én a magyar emeltet átgondolnám a helyedben. Nem egy egyszerű tárgy emelt szinten, nagyon olvasottnak kell lenni hozzá, és kimondottan szubjektív az értékelés (ez nem személyes tapasztalat, de mindenhonnan ezt hallottam, ismerősöktől is, és itt GYK-n is sokan írtak erről). Ha reális cél a nyelvvizsga, akkor szerintem sokkal egyszerűbb egy nyelvi emeltet csinálni. Ezt nyilván mindenki máshogy ítéli meg, de a legtöbben egyetértenek abban, hogy nem tartozik mondjuk az angol a nehezebb emeltek közé (sőt). Persze így lehet, hogy ütik egymást a nyelvvizsgával a plusz pontokat illetően, de ha két különböző nyelvből csinálnád az emeltet és a nyelvvizsgát, az nem lenne probléma.
Ha bármi kérdésed van még a pszichológia szakról, írj nyugodtan! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!