Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A gyógyszerészeti képzés...

A gyógyszerészeti képzés tényleg nehezebb, mint az orvosi?

Figyelt kérdés
Az oktatóm szerint a gyógyszerészeti sokkal nehezebb, mint az orvosi.

2022. márc. 18. 22:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Az orvosi nehezebb, a gyógyszerész se könnyű, de kinek mi.
2022. márc. 18. 22:57
 2/11 anonim ***** válasza:
49%
Nem nehezebb az orvosinál.
2022. márc. 18. 23:09
 3/11 anonim ***** válasza:
40%
hát sok orvosis mondta, hogy biztos nem tudnák ezt a fajta kémiát megcsinálni..
2022. márc. 18. 23:17
 4/11 anonim ***** válasza:
93%

Tőled függ. Objektív módon ezt nem lehet megmondani. Én mindig azzal szoktam példálózni, hogy közgázt végeztem, de amikor felmerül bennem, hogy vajon melyik lehet a legnehezebb egyetemi képzés, soha nem egy informatikai vagy műszaki képzésre gondolok (pedig ugye ezeket szokták mondani), hanem mondjuk egy filozófia vagy teológia szakot. Abszolút nem tud ráállni az agyam és nem is érdekel, valószínűleg a második előadás 10. percében ugranék ki az ablakon. Az egyetemen volt egy félév filozófiatörténetem, amiatt az egy tárgy miatt csúsztam, miközben a klasszik szórótárgyakon, mint kés a vajon úgy mentem át.

Ugyanez igaz “nagyban” is, két egyetemi szakra. Édesanyám orvos, a testvére pedig gyógyszerész. Pályaválasztás előtt mind a ketten elmondták, hogy hát az ő szakjuk egész teljesíthető volt, de a másikét soha nem tudták volna elvégezni. Na most akkor melyik a nehezebb?

2022. márc. 19. 07:55
 5/11 anonim ***** válasza:
44%
Most miért kell lepontozni, végzős gyógyszerész vagyok, orvosisok mondták nekünk személyesen, látszik kik járnak az oldalra...
2022. márc. 19. 08:26
 6/11 anonim ***** válasza:
63%

Nem nehezebb. Más a két szak, máshogy nehezek. Orvosin a tömény kémia helyett ott az anatómia , élettan, kórélettan , pathológia, amiket sokkal részletesebben tanulunk , mint a gyógyszerész hallgatók. Plussz a klinikumban lévő tárgyak között is vannak fincsi dolgok .( gyermekgyógyászat mondjuk)

Fölösleges összehasonlítani a kettőt

2022. márc. 20. 06:24
 7/11 anonim ***** válasza:
75%
A gyógyszerészeti nem mindenkinek megy.
2022. márc. 20. 07:26
 8/11 anonim ***** válasza:
75%
Miért , az orvosi igen?
2022. márc. 20. 09:03
 9/11 anonim ***** válasza:
33%
Sztem nehezebb 😃
2022. márc. 20. 11:48
 10/11 anonim ***** válasza:
47%
Akkor már inkább a vegyészmérnökit mondanám nehéznek, nem a gyógyszerészetit. Több jóval a matek és a kémia .😀
2022. márc. 20. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!