Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van esélyem emelt fizika...

Van esélyem emelt fizika érettségire?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy sajnos nem matek-fizika szakon vagyok a gimnáziumban, viszont a fizika teszi ki az életem 90 %-át. Még szabadidőmben is szinte egyfolytában a fizikával foglalkozom, illetve van egy nagyon jó tanárom, aki azt mondta, hogy jövőre, 10.-ben, el kezd velem külön foglalkozni, ha nekem tényleg vannak terveim a fizikával.

Ez így mind szép és jó, csak azon aggódom, hogy mivel ugye nem matek-fizikán vagyok, így nem sok esélyem lenne egy emelt fizika érettségire.

2022. márc. 16. 22:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem az számít milyen szakon vagy, csak te és az általad belefektett energia. Jó, ha van egy tanár, aki fogja a kezed közben, nem kell ehhez kulön tagozatra járni. Sőt, még jobb is ha egy tanár face-to-face foglalkozik majd veled, mint egy 15-25 fős osztály tagjaként ulni az órán. Főleg a mai világban, ahol az Internet-ről szinte bármit el lehet sajátítítani egy kis kitartással.

Hajrá! Jó hallani, hogy a szabadidődben is ezzel foglalkozol.

2022. márc. 16. 22:56
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Angol/német órára is ugyanarra jársz mint a többiek, mégis lesz aki emeltet csinál. Szóval nem ezen múlik, hanem hogy az órákon kívül mennyit teszel bele.
2022. márc. 16. 23:04
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A fizika emelt pedig nem is nehéz, főleg mivel használhatsz képletgyűjteményt.

Viszont arra készülj fel, hogy ha mondjuk egyetemi szinten akarsz fizikával foglalkozni, akkor sokkal jobban számít, hogy a matek menjen, mint a fizika.

2022. márc. 16. 23:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha matekból nincs gondod, és a zöldkönv feladatai mennek, akkor nem lesz baj. Persze célzottan, előző feladatsorok megoldásával kell rá készülni.
2022. ápr. 3. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!